M. Paarhuis
Assistent-scheidrechter:
M.W.J. Bolwerk, G. Malki

Harry Hamstra-Cup van ons

IJsselmeervogels heeft door een 0-2 winst op toernooiorganisator Sparta Nijkerk beslag weten te leggen op de Harry Hamstra-cup. Op sportpark De Ebbenhorst won de ploeg van Gert Peter de Gunst door treffers van Steven Sánchez Angulo en Mike van de Laar. Na de eerdere overwinning op Kozakken Boys (4-1) en het gelijkspel tegen DVS '33 (3-3) waren de Rooien, mede door de andere resultaten, niet meer te achterhalen.

Om het toernooi te winnen was de opdracht duidelijk. Met een gelijk aantal of meer doelpunten winnen dan dat DOVO zou doen tegen Kozakken Boys. De Veenendaalers stonden in punten namelijk gelijk met De Vogels, maar hadden een doelsaldo van +1, waar IJsselmeervogels op +2 stond. Bij een gelijkspel of nederlaag zou de cup aan ons voorbij gaan. Kozakken Boys won van DOVO met 2-0 en daardoor werd de opdracht voor De Vogels makkelijk, winnen. Met hoeveel maakte niet uit.

Gert-Peter de Gunst stuurde de zelfde elf spelers de wei in als in de wedstrijd tegen DVS ’33 in Ermelo. Dat de spelers al op elkaar in gespeeld lijken te zijn werd al snel duidelijk. Een aanval over veel schijven belandde uiteindelijk bij aanvallende middenvelder Steven Sánchez Angulo. Hij werd bediend door rechtsbuiten Jarno Westerman en kon de bal al na een minuut spelen simpel binnenschieten. Een droomstart.

Helaas kreeg deze start geen vervolg. Wat restte was een saaie eerste helft. Kort voor rust werd het publiek wakker geschud door een grote kans voor Jarno Westerman, maar Sparta Nijkerk-keeper Wouter Beukers verkleinde zijn goal goed door uit te komen en met zijn benen redding te brengen.

Net als in de voorgaande wedstrijden begon na rust het grote wisselen. Na een kwartiertje moest de ingevallen goalie Maarten List in actie komen. Spartaan Max Leeflang kreeg dé kans op de gelijkmaker, maar vond in de Vogels-doelman zijn meerdere.

Vijf minuten later was het Mitch Willems die de tweede van de middag bijna op het bord zette. Een corner van Mike van de Laar leek binnengelopen te worden, maar trof geen doel. Dit deed Mike van de Laar een paar minuten later zelf wel. Een voorzet van rechts kwam voor zijn voeten. Na een eerste poging kwam Wouter Beukers nog als winnaar uit de bus, maar inzet twee was hem te machtig. 0-2.

Sparta Nijkerk leek verslagen en de cup leek ook binnen. Sparta Nijkerk probeerde het nog wel, vooral vijf minuten voor tijd kregen de Nijkerkers nog een kans via Frank Heus, maar Maarten List wist zijn doel schoon te houden. Zo bleef het 0-2 en ging de cup en de 1500 euro prijzengeld mee naar Bunschoten-Spakenburg.

De cup en de cheque zijn binnen

De laatste wedstrijd op de Harry Hamstra-cup was er een om des keizers baard geworden. Buurman Spakenburg won nog wel afgetekend van DVS ’33 Ermelo met 3-0 en liet zien dat na de 1-3 nederlaag tegen DOVO er genoeg voetballend vermogen in de ploeg zit.

Sparta Nijkerk 3 – 0 (2-9)

Volgende week wordt een mooie dag aan de rode kant van De Westmaat. Om 10 uur start namelijk de Open dag, met vertier voor jong en oud. Halverwege de dag (om 15:00 uur) speelt ons eerste elftal de laatste wedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen, tegen de beloften van NAC uit Breda. De dag wordt afgesloten met een feest op het nieuwe NAS plein.

Een fijn weekend en tot volgende week.

Oefencampagne IJsselmeervogels ter voorbereiding op het seizoen 2022/23:
23/07: VV Eemdijk - IJsselmeervogels 4-3 (Na 76 minuten gestaakt)
26/07: SC Telstar - IJsselmeervogels 1-0
30/07: IJsselmeervogels - Kozakken Boys (Harry Hamstra-cup) 4-1 (5-4 na 120 minuten)
02/08: DVS '33 Ermelo - IJsselmeervogels (Harry Hamstra-cup, 3-3)
06/08: Sparta Nijkerk - IJsselmeervogels (Harry Hamstra-cup, Sportpark 0-2)
13/08: IJsselmeervogels - Jong NAC (Open dag, Sportpark De Westmaat, 15:00 uur)
Op 20 augustus start de Jack's League met een thuiswedstrijd (15:00 uur) tegen OFC Oostzaan.