T. Heuvelmans, P. Otten
Vierde official:
S.J.F. Huijs

Vogels hard onderuit in Amsterdam

In de tweede wedstrijd van het seizoen werd met 3-0 verloren van het Amsterdamse AFC. Door de nederlaag zakt IJsselmeervogels naar de tiende plaats op de ranglijst.

De Vogels begonnen furieus aan het treffen met AFC. Er werd goed afgejaagd en druk gezet. Helaas leidde het niet tot kansen. Die waren deze wedstrijd overigens sowieso schaars. In de eerste helft kwam het gevaar van rechts. Debutant Morad el Haddouti brak een paar keer door en kon schieten van een meter of 20, maar trof geen enkele keer doel.

Dit deed de thuisclub na een kleine 20 minuten wel. Routinier Melvin Platje ontving de bal met enig fortuin net buiten het strafschopgebied en besloot direct uit te halen. Zijn uithaal daalde precies op tijd om Jaimy Schaap te verrassen. 1-0.

Het volgende hoogtepunt kwam pas na rust. Dit was wel een hoogtepunt voor AFC. Goaltjesdief Raily Ignacio stond aan het eind van een aanval en kon vrij simpel binnentikken. 2-0.

Het grote wisselen begon aan de kant van IJsselmeervogels en dat was niet uit luxe. Om onverklaarbare redenen vielen een aantal spelers uit met een spierblessure. Daniël van Son en Morad el Haddouti moesten om die reden naar de kant. Even later de grootste tegenvaller. Aanvoerder Wessel Boer voelde iets in zijn hamstring schieten en ligt er zoals het er nu uit ziet enkele weken uit. Aan de trainingen kon het volgens de (medische) staf niet liggen. Uit de cijfers die uit de trainingen komen blijkt namelijk dat dit juist zeer goed zou moeten zijn.

Net voordat ook Jarno Westerman met een kwetsuur naar de kant ging had hij dé kans om de aansluitingstreffer voor zijn rekening te nemen. Na een lange bal van Jordy Ruizendaal kon hij op keeper Gijs van Zetten af, maar kon hij helaas niet doeltreffend afronden.

Hierna was het over en uit voor De Vogels en was het wachten op een uitbreiding van de score. Dat het slechts bij een derde treffer bleef was het enige positieve wat te melden is.
Die derde treffer kwam met nog zo’n tien minuten op de klok. Adil Haian liep Splinter de Mooij onderuit en liet scheidsrechter Sander de Brito Roque geen keus om naar de stip te wijzen. Good old Melvin Platje wist wel raad met dit buitenkansje en schoot zijn tweede van de middag binnen.

Ondanks kansen voor AFC bleef het bij 3-0 en kon IJsselmeervogels de wonden likken.
Het zal een drukke tijd worden op de behandeltafel de komende week en het zal voor trainer Gert-Peter de Gunst nog een hele puzzel worden om een fit elftal op de been te krijgen voor het treffen met De Treffers. De club uit Groesbeek is volgende week de tegenstander. Plaats van handeling is de eigen Westmaat op het vertrouwde tijdstip 15:00 uur.