R. van Marrewijk, M. Winckens
Vierde official:
L.A. Schuurmans

IJsselmeervogels steelt punt in Maassluis (2-2)

Uit bij Excelsior Maassluis kwam de thuisploeg vroeg in de eerste én tweede helft tot scoren. Door treffers van Mike van de Laar (via de strafschopstip) en Kian Visser kwam IJsselmeervogels laat op gelijke hoogte.

Net als tegen Rijnsburgse Boys koos Gert Peter de Gunst voor een voorhoede zonder echte spits, maar met veel snelheid. Met Khalid Tadmine vanaf links, Kevin Sterling vanaf rechts en Steven Sánchez Angulo als ‘nummer 9’. Handenbinder Morad el Haddouti startte op ‘10’ maar zocht vaak de rechterkant. Dit ook omdat Kevin Sterling veel verdedigend werk op moest knappen en eigenlijk de hele rechterflank bezette.

Achterin stonden Miguel Ramdas, aanvoerder Kai Heerings en Mitch Willems en op het middenveld mocht Philippe van Arnhem en Jordy Ruizendaal hun eerste opwachting in de basis van dit seizoen maken. Ze werden hier bijgestaan door Mike van de Laar, inmiddels bijna goed voor 300 wedstrijden in de hoofdmacht van IJsselmeervogels.

Het eerste speldenprikje kwam van de bezoekers uit Bunschoten-Spakenburg. Een corner vanaf rechts liet Morad el Haddouti met zijn linkervoet indraaien richting tweede paal. Kevin Sterling kon koppen, maar deed dit net te hoog. De aanvaller speelt overigens nog altijd met een masker. Dit in verband met een gebroken jukbeen. Hij zal dit nog een kleine twee maanden moeten doen.

Geen twee minuten later was het raak aan de overkant. Een aanval over links kwam uiteindelijk uit bij Pieter Langedijk. De aanvaller speelde vorig seizoen nog bij IJsselmeervogels. Hij bedacht zich geen moment en haalde uit. Via een been van een Vogels-verdediger verschalkte hij keeper Jaimy Schaap waardoor Excelsior Maassluis al binnen 4 minuten op voorsprong stond.

Ex-Vogel Pieter Langedijk scoorde 2x

Een minuutje later was daar al bijna het antwoord van IJsselmeervogels. Een afvallende bal kwam voor de voeten van Philippe van Arnhem. Hij kon schieten, maar zocht het doel net een metertje te veel naar rechts.

Het werd een open wedstrijd met kansjes over en weer. De volgende was voor de thuisclub uit een vrije trap aan de rechterkant van het veld. Met zijn linker krulde Pieter Langedijk de bal richting de kruising, maar Jaimy Schaap voorkwam een verdubbeling van de score.

Een lange bal van IJsselmeervogels werd na een klein kwartier gespeeld te hebben verkeerd ingeschat door de verdediging van Excelsior Maassluis. Tobias Kleijweg wilde de bal wegkoppen, maar kopte de bal omhoog in de richting van het eigen doel. Omdat keeper Tom Boks was uitgekomen om de bal te vangen leek het een eigen goal te gaan worden. Hier kwam het echter niet van. De bal kwam op de lat en kon hierna weggewerkt worden.

De volgende kans was weer voor De Vogels en dit was een grote. Khalid Tadmine werd door een mooie steekpass van Morad el Haddouti voor de keeper gezet. De hoek was lastig en Tom Boks was uitgekomen. Het schot was volgde ging via de doelman enkele centimeters langs de paal. Voor IJsselmeervogels helaas aan de verkeerde kant. Na deze actie was het tot de rust gedaan met de pret. Het niveau zakte weg en kansen werden niet meer gecreëerd.

Een kleine vijf minuten na rust kreeg Excelsior Maassluis een ingooi aan de rechterkant van het veld een kleine 20 meter voor de achterlijn. Dat de ingooi ver zou gaan komen bleek uit het feit dat de thuisploeg deze ingooi benaderde als een corner. De luchtmacht ging mee naar voren en de zone nabij de penaltystip werd opgezocht. De ingooi van Gabri Urbanus was inderdaad ver, maar kon worden weggewerkt. De bal kwam voor Pieter Langedijk die de bal op zijn slof nam. Via de onderkant van de lat sloeg de bal in het doel. 2-0 voor de thuisclub.

Wat volgde was een spervuur aan aanvallen van de Tricolores. Jaimy Schaap stond meerdere keren een vergroting van de score in de weg waardoor IJsselmeervogels er de moet nog inhield.
De heldenrol van Jaimy Schaap kreeg met nog een kwartier op de klok de eerste beloning. Kevin Sterling sneed van rechts naar binnen in het strafschopgebied en werd hier gestuit door verdediger Luivienno Statia. Mike van de Laar luisterde zijn 289e wedstrijd in de hoofdmacht van IJsselmeervogels op door de treffer in de rechterbenedenhoek achter keeper Tom Boks te schieten. De lange doelman zat in de goede hoek, maar de bal was hard en zuiver genoeg ingeschoten om de 2-1 op het bord te zetten.

Kevin Sterling verdiende een penalty

Paniek op de tribune in Maassluis. ‘Het zal toch niet’ ging de rondte en wat gevreesd werd gebeurde. In de 86e minuut kwam de bal bij invaller Christos Ibrahim. Hij legde de bal klaar voor Kian Visser die met een snoeihard schot de gelijkmaker op het bord zette.

De comeback was compleet en zo stal IJsselmeervogels in de slotfase een punt in Maassluis.

Ondanks de puntendeling blijft IJsselmeervogels bivakkeren in de onderste regionen. Doordat Jong FC Volendam bijgehaald werd steeg de equipe van Gert Peter de Gunst nog wel een plekje, naar plaats 16.

Volgende week kruisen we de degens met het Hardenbergse HHC. De Hardenbergers zijn bezig aan een prima seizoen. Na vijf wedstrijden staan de oranje-zwarten op de tweede plek in de Jack’s League.