F. Winter, G. van Mun
Vierde official:
R. Meilink

Met een driepunter de winterstop in

OFC Oostzaan uit was een wedstrijd die gewonnen moest worden. Deze boodschap was bij de spelers van IJsselmeervogels goed overgekomen. In drie kwartier was de klus namelijk al geklaard. De Vogels wonnen met 0-3 en schreven zo drie punten bij.

Het bal werd al snel geopend door de Rooien, in Oostzaan gesteund door zo’n 200 meegereisde fans. Een aanval over de rechterkant van het veld eindigde na 5 minuten spelen in een treffer. De voorzet kwam van Mitch Willems. Steven Sánchez Angulo schoof de bal onder doelman Ischa Bouwman door. 0-1.

Lang hoefden de fans niet te wachten op een verdubbeling van de score. Dit was binnen het kwartier al gebeurd. Nadat Mike van de Laar de bal op het middenveld veroverde kreeg hij de bal via Steven Sánchez Angulo en Kevin Sterling terug. Inmiddels was de middenvelder, die zijn 301e wedstrijd in de hoofdmacht speelde doorgelopen tot in het vijfmetergebied van OFC en schoof de bal in het doel.

Op slag van rust pikte Youssef Blel de bal op aan de zijkant van het strafschopgebied van OFC. Terwijl er nog niemand in het strafschopgebied stond gaf de spits de bal voor. Middenvelders Steven Sánchez Angulo en Jordy Ruizendaal waren al wel gestart. Laatstgenoemde kwam hierdoor in scoringskans en rondde knap af. Zo stond voor rust de 0-3 voorsprong al op het scorebord. Dit seizoen een ongekende luxe.

Mike van de Laar maakte de 0-2

Wie dacht dat na rust de score uitgebreid zou worden kwam bedrogen uit. IJsselmeervogels vond het wel mooi geweest en OFC probeerde het wel, maar kwam er totaal niet doorheen.

Zo werden dus drie belangrijke punten bijgeschreven. Enig smetje op de wedstrijd was het uitvallen van Mike van de Laar met een op het oog zware knieblessure. De eerste reactie uit de medische staf was dat het mee lijkt te vallen. Laten we hopen dat dit ook daadwerkelijk het geval zal zijn en dat hij na de winterstop weer aan de aftrap zal kunnen verschijnen.

De eerste competitiewedstrijd voor de winterstop is een thuiswedstrijd tegen winterkampioen AFC. Dit treffen staat gepland voor zaterdag 21 januari 2023 om 15:00 uur.
Hiervóór zal IJsselmeervogels vriendschappelijk aantreden. Op zaterdag 7 januari gaan we op bezoek bij het team van Gert Jan Karsten, sv Urk. Deze wedstrijd start om 14:30 uur. Daarna nemen we het op tegen de twee clubs uit Veenendaal. Allereerst op dinsdag 10 januari, thuis om 20:00 uur, tegen DOVO. En op zaterdag 14 januari volgt een uitwedstrijd bij GVVV.

Vanuit het mediateam wensen wij jullie fijne Kerstdagen en een mooie jaarwisseling en we hopen jullie in het nieuwe jaar weer veelvuldig op de rode kant van De Westmaat te zien.

De foto’s van de wedstrijd OFC Oostzaan – IJsselmeervogels zijn te zien in ons fotoalbum. (Foto's: Pro Shots / Vincent de Vries)
De samenvatting is te zien op de website van Eyecons.