E. ter Brake
Assistent-scheidrechter:
R. Broekman, C. Wessels

2-4 overwinning op Urk

De eerste oefenwedstrijd in het jaar 2023 was er een op Urk. Tegen de plaatselijke SV werd met 2-4 gewonnen. Het team van Michael Weggemans en Rob Hilbers kwam nog wel op een 2-0 achterstand tegen het team van onze volgende hoofdtrainer, maar draaide dit om naar een overwinning.

In de eerste helft was lang weinig te beleven. Enkele speldenprikjes van beide kanten leverden nog niets op. Toen Hessel Snoek tijdens een aanval door Mitch Willems van de sokken gelopen werd kon scheidsrechter Ter Brake niks anders dan de thuisclub een strafschop geven. Aanvoerder Riekelt Jan Brands schoot de bal in de linkerhoek achter keeper Jaimy Schaap. 1-0.

Na wat geklungel achterin was het zo'n vijftien minuten later weer raak. Goed werk van spits Hessel Snoek werd beloond. Riekelt Nentjes schoof hierna het leer tussen de benen van Jaimy Schaap door in het net. 2-0 voor de thuisclub.

Vijf minuten later deed IJsselmeervogels wat terug. Nieuweling Gino Bosz, ongeveer de enige Vogel die voor rust het gewenste niveau haalde, schoot een vrije trap van een meter of 18 knap in de kruising.

Net voor rust kon Urk wederom afstand nemen maar Mitch Willems voorkwam dit nog net. Na een slippertje na een ingooi van Daniël van Son herstelde hij dit zelf met een knappe sliding.

Net na rust kwam IJsselmeervogels via invaller Kevin Sterling op gelijke hoogte. De bal viel achter de Urker verdediging. Sterling was attent en schoot de bal met een boog over keeper Richard Strijker heen en maakte gelijk.

Na een goed uur spelen kwam IJsselmeervogels op voorsprong. Na een pass van Marouane Afaker, die net als Junior van der Velden (en Gino Bosz in de eerste helft) zijn officieuze debuut maakte, kon Steven Sánchez Angulo alleen op de keeper af en de 2-3 binnenschuiven.

Marouano Afaker had het duel al vroeg in het slot kunnen gooien in minuut 66. Hij schoot echter veel te wild over de goal en zag zijn kans verloren gaan.

De beslissing kwam een kleine 5 minuten voor tijd. Kevin Sterling zette Steven Sánchez Angulo voor de doelman. Het was voor de geboren Colombiaan een koud kunstje zijn tweede van de middag te maken en de eindstand op 2-4 te zetten.

Zo won IJsselmeervogels dus met 2-4 van Urk en wacht dinsdagavond DOVO als volgende oefentegenstander. Het duel op De Westmaat vangt aan om 20:00 uur.