B. van den Boogaard
Assistent-scheidrechter:
R. Westenberg, X. de Groot

Blessures ontsieren oefenwedstrijd

Het leek al snel een vervelende avond te gaan worden voor De Vogels. Allereerst moest aankoop Marouane Afaker het veld ruimen met een hamstringblessure. Even later kwam daar Kevin Sterling bij. De aanvaller kwam verkeerd op zijn rug terecht na een duel en ging met een brancard van het veld.

Tussen de blessuregevallen door kreeg IJsselmeervogels wel kansen. Bradley Martis kreeg na een klein kwartier de grootste van de eerste helft. Vlak voor het doel kon hij een voorzet van Mike van de Laar binnentikken, maar dit lukte niet.
Net na zijn invalbeurt zette Khalid Tadmine zijn mede-invaller Youssef Blel vrij, maar ook hij kreeg het leer niet achter keeper Jeroen Vrolijk.
Drie minuten later wederom een kans voor De Vogels. Na een slordigheidje in een aanval van DOVO konden De Vogels omschakelen. In een vier tegen drie situatie speelde Steven Sánchez Angulo de bal naar Bradley Martis. Laatstgenoemde probeerde eerstgenoemde weer te bereiken, maar speelde de bal achter de Colombiaanse aanvallende middenvelder, waarna de kans verloren was.

Vijf minuten voor rust kreeg IJsselmeervogels een vrije trap op een kleine 20 meter voor de goal. Afgelopen zaterdag was te zien dat nieuwkomer Gino Bosz hier wel raad mee weet. Dit keer ging de bal er net niet in.
Aan de overkant kreeg rechtsback Timo Pluk ook een vrije trap. Net als Gino Bosz zag hij zijn bal naast de goal gaan.

Op slag van rust had aanvoerder Wessel Boer de openingstreffer op zijn hoofd, maar hij zag zijn inzet via een verdediger uit Veenendaal over de goal gaan.

De tweede helft stond in het teken van wisselen. Buiten de wissels in de rust werd dat 13x gedaan (IJsselmeervogels wisselde zesmaal, DOVO zevenmaal). Dit kwam het spel niet ten goede.

Beide clubs kregen één goede kans. Nick de Bondt was er aan het begin van de tweede helft dichtbij. Zijn inzet ging net naast de paal bij Julian Prinsen. Een paar minuten voor sluitingstijd kreeg Youssef Blel de bal van links, maar ook hij zag zijn bal naast de goal verdwijnen.

Zo eindigde het duel waar het mee begon. 0-0.

Zaterdag staat de laatste oefenwedstrijd ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft op het programma. Om 14:30 uur neemt IJsselmeervogels het in Veenendaal op tegen GVVV.