T. Hardeman
Assistent-scheidrechter:
D. van Berk, M. Fieret

Gelijkspel in Veenendaal; 1-1

Net als in de rest van Nederland was het ook in Veenendaal kletsnat zaterdagmiddag. Aan de blauwe zijde van sportpark Panhuis speelde IJsselmeervogels een uitwedstrijd bij GVVV. Het werd 1-1.

Waar er dinsdagavond in Bunschoten-Spakenburg tegen DOVO weinig te beleven viel ging het in Veenendaal gelijk los. Al in de eerste minuut kreeg Youssef Blel een schietkans. Hij schoot echter langs de bal heen. Nog geen twee minuten later kon het zo maar 1-0 staan. Ilias Latif schoot de bal van een paar meter niet in, maar net naast het doel na goed voorbereiden van Genrich Sillé. Weer twee minuten later werd Khalid Tadmine de diepte ingestuurd. GVVV doelman Jan van Willige (ex IJsselmeervogels) kwam zijn doel uit en zag het schot van de Vogelsaanvaller tegen hem aan geschoten. Na deze vlammende beginfase ging de storm wat liggen.

Na iets meer dan een kwartier kreeg GVVV na een corner van Byron Burgering weer een kansje. Aanvoerder Joeri Potjes zocht het doel met zijn hoofd net te hoog. Aan de overkant kreeg IJsselmeervogels een paar minuten later een vrije trap op zo'n 20 meter, schuin voor het doel. Dit was een prooi voor Gino Bosz. Heleaas voor hem ging zijn inzet net naast.

Hierna was het lang wachten op een nieuw hoogtepunt. Een vrije trap aan de rechterkant van het veld voor GVVV werd voorgeslingerd door Byron Burgering. Barry Maguire schampte de bal waarna Mart de Jong kon koppen, maar zijn inzet ging over.

Ietwat tegen de verhouding in kwam IJsselmeervogels vijf minuten voor rust op voorsprong. Steven Sánchez Angulo, volgend seizoen niet meer in het rood-wit van IJsselmeervogels, ontving de bal net buiten het strafschopgebied, draaide zich om en schoot de bal laag in de hoek langs keeper Jan van Willige.

Met dezelfde 22 spelers in de tweede helft was het GVVV met de eerste kans. Een vrije trap van Byron Burgering leek makkelijk weggekopt te kunnen worden door Wessel Boer, maar hij kreeg de bal niet goed op zijn hoofd waardoor Ilias Latif de kans kreeg de bal in te schieten, zei het niet dat Wessel Boer zich herstelde en een treffer voorkwam.
Krap twee minuten na deze kans voor GVVV was de beurt weer aan IJsselmeervogels. Een afvallende bal kwam voor de voeten van Bradley Martis. Hij haalde hard uit, maar zag zijn inzet knap gered door Jan van Willige.
In minuut 56 kwam een hoge bal voorbij het doel van GVVV voor de rechter van Khalid Tadmine. Hij schoot in het zijnet waardoor het 0-1 bleef.

Een kwartier later was het na het grote wisselen weer gelijk. Een hard schot van Genrich Sillé kwam via de handen van Jaimy Schaap bij Quincy Veenhof. Hij kopte de bal binnen en maakte het 1-1.

Met nog 6 minuten op de klok kreeg Ezra Hoogenboom de kans om vanaf een meter of 18 een vrije trap te nemen. Hij schoot de bal onder de muur door, maar Jaimy Schaap bracht redding.

Zo eindigde het oefenduel in Veenendaal in een 1-1 gelijkspel.

Volgende week wordt de competitie weer hervat. Koploper AFC komt op bezoek op De Westmaat. De wedstrijd vangt aan om 15:00 uur.