Nieuws

Volgen op

Kozjak naar A-selectie, drie spelers sluiten aan bij voorbereiding

Sergio Kozjak (18) maakt vanaf komend seizoen deel uit van de A-selectie van IJsselmeervogels. Kozjak komt over van IJsselmeervogels JO19-1 en kwam een contract overeen voor de duur van één seizoen. Daarnaast gaan drie spelers in de voorbereiding meetrainen en daarmee kans krijgen om ook aan te sluiten bij de A-selectie.

1718 JO19 sergiokozjakSergio Kozjak
Kozjak is een linksbenige speler die van origine een linkerverdediger is, maar de afgelopen periode veelvuldig in de spitspositie heeft gestaan. Kozjak is intussen bezig aan zijn vijfde seizoen in de jeugdopleiding van IJsselmeervogels. In het verleden speelde de Amersfoorter voor ASC Nieuwland en in de zomer van 2013 stapte Kozjak over van Nieuwland C1 naar IJsselmeervogels C1.

Kozjak trainde gedurende dit seizoen al diverse malen mee met de A-selectie en was ook mee met het trainingskamp in Valencia. Op 2 april 2018 maakte Kozjak zijn officiële debuut voor IJsselmeervogels. In de wedstrijd tegen HHC viel de multifunctionele linkspoot in de slotfase in voor Mike van de Laar. Enkele weken later maakte hij zijn tweede officiële optreden, tegen Excelsior Maassluis.

Peter van Diermen, hoofd jeugdopleiding bij IJsselmeervogels. “Sergio is bij IJsselmeervogels gekomen als linker verdediger, maar staat sinds de O17 in de voorhoede. Daarin bleek dat hij makkelijk scoort, getuige het feit dat hij sindsdien in elk team topscorer wordt. Hij beschikt over een sterk linkerbeen en is in principe op de hele linkerkant en in de voorhoede inzetbaar.”

Vedder, Mink en Blokhuis
Drie spelers krijgen in de voorbereiding een kans bij Ted Verdonkschot om zo een plekje te verdienen in de A-selectie voor komend seizoen. Jan Vedder, die vorig jaar al zijn debuut maakte, zat dit seizoen in het tweede elftal en Wesley Mink en Rick Blokhuis zaten afgelopen jaar als eerstejaars A in IJsselmeervogels JO19-1.

janvedderJan Vedder in het uitduel bij HHC Hardenberg

Peter van Diermen over Jan Vedder: “Jan was een pareltje van onze jeugdopleiding, totdat hij van Onder-17 naar Onder-19 met veel blessureleed te maken kreeg. Jan is er wel anderhalf jaar uit geweest en we zijn begin vorig jaar gezamenlijk aan de slag gegaan om hem weer fit te krijgen. Dat is ten dele gelukt, want eigenlijk wilde we hem al eerder laten aansluiten bij de A-selectie. In de luwte van de B-selectie en het belofteteam (Onder-23) heeft hij uiteindelijk alsnog die stageplek afgedwongen en heeft hij ook zijn debuut gemaakt. Hij is snel, vaardig, tweebenig en scoort makkelijk. Jan zal zich gaan richten op een plek in de voorhoede, of eventueel als linkshalf.”

Over Wesley Mink: “Wesley heb ik leren kennen als snelle, sterke en vaardige rechtsbuiten en is in de jeugdopleiding omgeschoold tot rechtsback. Dat pakte zo goed uit dat Almere City zijn oog op hem liet vallen. Vorig seizoen keerde hij terug en is sinds de winterstop bezig met een stevig seizoen, wat ook resulteerde in zijn debuut tegen Barendrecht. Wesley is door zijn verleden als rechtsbuiten bovengemiddeld technisch. Daarnaast is hij degelijk in duels en ondanks zijn lengte ook kopsterk.”

blokhuis minkRick Blokhuis (links) en Wesley Mink (rechts)

Over Rick Blokhuis: “Rick heeft twee seizoenen bij Almere City gespeeld en keerde in 2015 terug in JO17-1. Destijds was hij aanvallende middenvelder, maar sinds vorig seizoen is hij centraal achterin komen te spelen. Rick is snel en kan daardoor goed corrigeren, is opbouwend sterk, heeft duelkracht en heeft ook een fantastisch schot. Afgelopen seizoen heeft hij meegetraind met de A-selectie en daar heeft hij meerdere keren een bal van zo’n 30 meter de kruising in gejaagd. Rick kan centraal in de verdediging terecht, maar eventueel ook als back of eventueel op het middenveld."

De voorbereiding van de A-selectie start op 14 juli. We wensen Sergio, Jan, Wesley en Rick veel sportief succes komend seizoen!

 
 
 
 
 

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

1
sept
Instuif Kleine Rooie Vogels

Instuif Kleine Rooie Vogels
Sportpark de Westmaat

2
nov
2 november: Culinaire Avond!

2 november: Culinaire Avond!
Restaurant 'De Toekomst'

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's