Nieuws

Volgen op

Van Diermen voor drie seizoenen naar IJsselmeervogels

Kevin van Diermen sluit per direct aan bij de A-selectie van IJsselmeervogels. De Spakenburgse verdediger kwam vrijdagavond tot overeenstemming met ‘zijn’ IJsselmeervogels en kwam een contract tot de zomer van 2021 overeen.

Van Diermen (29) begon zijn carrière in de jeugdopleiding van IJsselmeervogels en werd in 2001, op twaalfjarige leeftijd, opgepikt door Vitesse. Bij de Arnhemse club doorliep hij de jeugdopleiding en debuteerde Van Diermen uiteindelijk in het eerste elftal. Bij Vitesse kwam de centrumverdediger tussen 2007 en 2011 tot 41 optredens. In die tijd maakte hij tevens deel uit van het Nederlands elftal Onder-16, Onder-17, Onder-18 en Onder-19 en was hij aanvoerder van het Nederlands beloftenelftal (Onder-20).

Door een zware knieblessure en door Arnhemse koopdrift kwam Van Diermen, na een huurperiode van een half jaar bij Go Ahead Eagles, in 2012 bij Excelsior terecht. In drie-en-een-half seizoen speelde Van Diermen in totaal 98 duels, waarvan twee seizoenen Eerste divisie en anderhalf seizoen Eredivisie. Het laatste halfjaar was zijn hoeveelheid speeltijd echter dusdanig teruggelopen dat Van Diermen de overstap maakte naar NAC. Met de ploeg uit Breda liep Van Diermen net promotie mis naar de Eredivisie. Met weer 27 duels extra ervaring stapte Van Diermen in de winter van 2017 over naar De Graafschap.

Bij de Superboeren speelde hij de laatste anderhalf jaar en kwam hij tot 36 wedstrijden. Het brengt zijn totaal op 210 wedstrijden in het betaald voetbal, waarin hij met name als centrumverdediger speelde, maar een enkele keer ook op de flank terecht kwam.

André van Diermen, lid van de technische commissie met als focus het eerste elftal is dan ook blij met de komst van deze schat aan ervaring. “Het moge duidelijk zijn dat we Kevin graag wilden toevoegen aan onze selectie. Kevin past precies in ons beleid, waarin we met Spakenburgers, aangevuld met spelers uit de regio, een herkenbaar elftal willen hebben. Bovendien mag je hem, ondanks dat het nog geen dertiger is, al best een routinier noemen. Met zijn ervaring kan hij dit seizoen voor de groep in het algemeen en de jonge spelers in het bijzonder van grote toegevoegde waarde zijn. We zijn dan ook blij en trots dat we hem komend seizoen op de rode zijde van De Westmaat kunnen bewonderen.”

We feliciteren Kevin van Diermen met zijn overstap naar IJsselmeervogels, zijn blij dat voor hem de cirkel nu rond is en wensen hem veel sportief succes toe, in de komende seizoenen. Zaterdagochtend zal hij aansluiten bij de A-selectie voor de eerste training.

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

27
apr
Feestmarkt 2019

Feestmarkt 2019
Sportpark De Westmaat

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's