Nieuws

Volgen op

Veel bekijks op eerste training

Zaterdagochtend begon de A-selectie van IJsselmeervogels aan het seizoen 2018-19. De selectie van de nieuwe trainer Ted Verdonkschot werd onderworpen aan diverse fitheidstesten.

De training werd aanschouwd door een flink aantal supporters. Onder hen gingen de gesprekken al snel over de nieuwsberichten van een dag eerder: het contracteren van Kevin van Diermen en het openbreken van het hoofdsponsorcontract met FishPartners. Het stemde tot tevredenheid onder de Rooie aanhang.

Ondertussen werd kritisch gekeken naar de nieuwe aanwinsten en de spelers die zijn gebleven. Was iedereen fit uit de zomerstop gekomen? De kritiek bleek ongegrond, want iedereen hield zich prima staande in de fysieke testen van assistent-trainer Pascal Bosschaart en later ook de zogenoemde ‘piepjestest’ van Ted Verdonkschot. In de partijvorm, waarin Jacob Mulder fungeerde als keeper en Pascal Bosschaart als verdediger meedeed, kon het voetballende aspect worden aanschouwd.

Het werd allemaal vanaf de kant aanschouwd door Yannick Cortie en Ali Akla. De verdediger en aanvaller zullen de komende maanden nog buitenspel staan wegens een knieblessure. Ook Achraf Nejmi, Jaimy Schaap en Jeroen de Harder ontbraken nog vanwege vakantie, maar zij zullen op korte termijn aansluiten. En ook Sergio Kozjak en Mark de Graaf, die een kleine maand geleden nog promoveerden met Onder-19, beëindigen op korte termijn hun vakantieperiode. Proefspeler Chevon Esajas maakte intussen onvoldoende indruk waardoor zijn verblijf beperkt blijft tot één training.

eerstetraining3

Twee uur na de start van de training sloot de technische staf de veldtraining af en vervolgde het met een broodlunch in de Salentein Lounge. De meeste supporters vertrokken vervolgens naar volle tevredenheid huiswaarts. Volgende week traint de A-selectie op maandag, dinsdag en donderdagavond en kruist het aanstaande zaterdag de degens met OFC Oostzaan. Dit duel vangt aan om 15:00 uur.

Bekijk hier alle foto's van de eerste training

Verslag: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel
Foto's: IJsselmeervogels Media / Erik de Weerd (album)

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

27
apr
Feestmarkt 2019

Feestmarkt 2019
Sportpark De Westmaat

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's