Nieuws

Volgen op

Verdonkschot: “Ik hoop dat Papendal behoorlijk rood zal kleuren”

IJsselmeervogels Media blikt met Ted Verdonkschot vooruit op de komende wedstrijd in de Tweede divisie.

Ted Verdonkschot over Jong Vitesse
Zaterdag is Jong Vitesse de tegenstander. Verdonkschot weet van Jong Vitesse “dat er heel veel beweging en snelheid in het team zit.” Hij hoopt op de steun van de supporters, zoals de afgelopen weken.

Tekst gaat door onder het filmpje.

Niet te onderschatten
Ondanks de 14e positie op de ranglijst is Jong Vitesse een niet te onderschatten tegenstander. Voorafgaand aan de competitie werden de beloften door de kenners veelal bij de bovenste vijf clubs genoteerd. Het feit dat er drie keer met maar één goal verschil verloren werd laat ook zien dat Jong Vitesse nooit wordt weggespeeld.
Afgelopen zaterdag werd ook nipt verloren. Op sportpark De Middelmors in Rijnsburg werd het in een spectaculaire wedstrijd 4-3 voor de thuisploeg.

IJsselmeervogels weer eerste in de Tweede divisie
IJsselmeervogels is na de 4-1 overwinning op De Treffers weer koploper van de Tweede divisie. Doordat AFC met 3-3 gelijkspeelde staan De Vogels weer bovenaan.
Omdat de wedstrijd Jong Vitesse – IJsselmeervogels zaterdag om 18:00 uur begint is de kans groot dat de jacht op de eerste plek tijdens de wedstrijd weer ingezet moet worden. Achtervolgers AFC (1 punt achterstand), Rijnsburgse Boys (1 punt) en Jong Sparta (2 punten) spelen namelijk al eerder op de middag (allen om 15:30 uur) tegen respectievelijk (op volgorde) Excelsior Maassluis (thuis), FC Lienden (uit) en Katwijk (uit).

Jong Vitesse nader bekeken
Trainer Joseph Oosting gebruikte de afgelopen zeven wedstrijden 20 verschillende spelers waarvan één speler (Anouar el Azzouzi) slechts inviel in de blessuretijd tegen Kozakken Boys (0-1 winst). Ook stelde hij al drie keepers op. Hij begon met Jeroen Houwen tussen de palen. Na één wedstrijd stond Stef Brummel vier wedstrijden op doel. De laatste twee wedstrijden stond Bilal Bayazit onder de lat. Erg veel verloop is er dus niet in het team van de beloften van de Arnhemmers. Middenvelder Patrick Vroegh is de enige speler met de volledige 630 speelminuten achter zijn naam. Topscorer is Mike de Beer. Hij scoorde tot nu toe driemaal.

Van Diemen tegen zijn oude club
Mocht hij hersteld zijn van zijn hersenschudding die hij in de derby opliep speelt Kevin van Diermen tegen zijn oude club. Op zijn 12e speelde hij zijn eerste seizoen in de jeugd van de Arnhemmers, waar hij later het eerste elftal haalde. De eerste aanvoerder van De Vogels zou uiteindelijk 40 duels in de hoofdmacht van Vitesse spelen.

Tekst gaat door onder de foto.

Carmelia achtergrond
Shanon Carmelia (hier in de achtergrond) speelt zaterdag niet ivm een interland tegen de Amerikaanse Maagdeneilanden

Carmelia heeft interlandverplichtingen
Jong Vitesse en IJsselmeervogels komen elkaar voor het eerst in de historie tegen Dit zal overigens zonder Shanon Carmelia zijn. Hij is opgeroepen door de bondscoach van Curaçao om een wedstrijd voor de Nations League tegen de Amerikaanse Maagdeneilanden en keert op zaterdag terug richting Nederland.

Scheidsrechter Vos
Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Martijn Vos. Hij zal worden geassisteerd door de heer J. Westhof en de heer M. Rasch. De heer H.C.A. Michielsen is aangesteld als vierde man.
Zoals eerder genoemd zal om 18:00 uur worden afgetrapt op het Sportcentrum Papendal te Arnhem.

Rooie supporters, kom naar Papendal en steun De Vogels
Sportcentrum Papendal is in een kleine drie kwartier vanaf De Westmaat te bereiken. Geen excuus dus om deze wedstrijd te laten schieten en De Rooien te komen steunen en Papendal rood te kleuren in de strijd om de koppositie. Hier vind u de routebeschrijving naar Arnhem.

Alvast een fijne wedstrijd toegewenst en tot zaterdag!

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

22
feb
Officiële opening kantine

Officiële opening kantine
Kantine

1
mrt
Koppel darttoernooi Supportersclub N.A.S.

Koppel darttoernooi Supportersclub N.A.S.
Kantine IJsselmeervogels

15
mrt
Echte Mannen Bingo

Echte Mannen Bingo
Kantine IJsselmeervogels

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's