Nieuws

Volgen op

Mike van de Laar tot 2021 bij IJsselmeervogels

IJsselmeervogels heeft het contract van Mike van de Laar opengebroken en met twee jaar verlengd tot de zomer van 2021. Voor Van de Laar betekent de verlenging respectievelijk zijn tiende en elfde seizoen in de A-selectie van de Rooien.

De 25-jarige Amersfoorter heeft inmiddels bijna tweehonderd duels in het eerste elftal van IJsselmeervogels achter zijn naam staan en is niet meer weg te denken uit de basiself van Ted Verdonkschot. Ook vorige week zaterdag blonk de middenvelder weer uit, met twee assist in de derby tegen SV Spakenburg.

Uit zijn contractverlenging spreekt vertrouwen vanuit de technische commissie, bij monde van André van Diermen: “Mike is een hele belangrijke middenvelder voor ons, die vorig seizoen heel erg sterk is teruggekomen van een zware knieblessure. Mike beschikt over een fluwelen traptechniek, een zeer goed spelinzicht en een enorme dosis werklust en karakter. Iemand die goed in de groep past en inmiddels al lang en breed beschikt over het IJsselmeervogels-DNA. Dat bewijst wel het groot aantal wedstrijden dat hij op deze leeftijd al in ons eerste gespeeld heeft.”

“Bovendien heeft Mike bewezen door via inzet, strijd en het nodige geduld toe te groeien van een jeugdspeler naar een steunpilaar in de A-selectie. Iets waar we als club buitengewoon trots op zijn.”

Van de Laar kwam in 2006 over van de jeugdopleiding van AFC Ajax waarna hij instroomde in de C1. Na 3,5 jaar in de jeugdopleiding haalde toenmalig trainer Jan Zoutman hem vervroegd bij de A-selectie en liet hem op 23 september 2010 debuteren in de districtsbeker West I. Enkele jaren later volgde zijn definitieve doorbraak. Onder trainer Gert Kruys kreeg Van de Laar het vertrouwen als middenvelder, nadat hij zich in de luwte had ontwikkeld tot vleugelverdediger en zelden verzaakte op welke positie hij ook werd geposteerd.

Van de Laar, die voor zijn tijd bij AFC Ajax nog twee jaar bij het Amersfoortse KVVA speelde, startte ook dit seizoen tot nu toe elke wedstrijd in de basis. Het brengt hem tot een totaal aantal van 193 officiële wedstrijden in het eerste, met daarin 30 treffers, waarbij de treffer in 2013 tegen Capelle misschien wel de mooiste was. 

We zijn verheugd dat Mike ervoor gekozen heeft om andermaal langer ons blijft spelen en willen hem dan ook feliciteren met zijn langere verblijf!

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

22
feb
Officiële opening kantine

Officiële opening kantine
Kantine

1
mrt
Koppel darttoernooi Supportersclub N.A.S.

Koppel darttoernooi Supportersclub N.A.S.
Kantine IJsselmeervogels

15
mrt
Echte Mannen Bingo

Echte Mannen Bingo
Kantine IJsselmeervogels

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's