Nieuws

Volgen op

Blokhuis en Mink tekenen eerste contract

Rick Blokhuis (18) en Wesley Mink (17) hebben deze week een éénjarig contract getekend dat beiden tot het einde van het seizoen verbindt aan IJsselmeervogels. De twee verdedigers liepen in de voorbereiding op proef mee met de A-selectie en zijn nu beloond met hun eerste contract.

Er zitten duidelijke paralellen in de carrières van de twee millenials. Zowel Blokhuis als Mink begon de voetbalcarrière in de jeugdopleiding van IJsselmeervogels. Beiden werden gescout en vastgelegd door Almere City FC. Zo speelde Blokhuis van 2012 tot en met 2014 in Flevoland. Mink sloot op die periode aan en speelde van 2014 tot 2017 in de jeugdopleiding van de 'Zwarte Schapen'. Beiden keerden na hun periode met een verrijkte ervaring terug bij IJsselmeervogels.

Mink maakte vorig seizoen al zijn officiele debuut in het eerste elftal, Blokhuis maakte reeds zijn opwachting in diverse oefenduels. André van Diermen van de technische commissie: "Wesley is in de jeugdopleiding omgeschoold van rechtsbuiten tot rechtsback. Hij beschikt daardoor over een bovengemiddelde hoeveelheid techniek en daarnaast fysiek sterk. Hetzelfde geldt eigenlijk voor Rick, die na zijn terugkeer van Almere City nog als aanvallende middenvelder speelde, maar inmiddels centraal achterin staat. Iemand die met zijn snelheid en techniek een goede invulling kan geven aan die plek, maar daarnaast ook inzetbaar is als back of op het middenveld."

We feliciteren Rick en Wesley met hun contract bij IJsselmeervogels en wensen beiden de komende jaren een goede doorontwikkeling en vele sportieve successen en spelplezier toe.

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

18
dec
Vrijwilligersavond / Kerstborrel

Vrijwilligersavond / Kerstborrel
Kantine IJsselmeervogels

22
dec
Jeugdkersttoernooi KRV

Jeugdkersttoernooi KRV
Sporthal de Toekomst

27
dec
Jeugdkersttoernooi JO10/JO11

Jeugdkersttoernooi JO10/JO11
Sporthal de Toekomst

28
dec
Jeugdkersttoernooi JO8/JO11

Jeugdkersttoernooi JO8/JO11
Sporthal de Toekomst

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's