Nieuws

Volgen op

Verdonkschot: “We moeten niet denken dat we er al zijn”

IJsselmeervogels Media blikt met Ted Verdonkschot vooruit op de komende wedstrijd in de Tweede divisie.

Ted Verdonkschot over Kozakken Boys
Zaterdag is Kozakken Boys de tegenstander. Verdonkschot heeft het over Telstar, de leeglopende ziekenboeg, de drie toekomstig Rooien van Kozakken Boys en natuurlijk over de wedstrijd van zaterdag.

Tekst gaat door onder het filmpje

Topper op De Zwaaier
De wedstrijd Kozakken Boys – IJsselmeervogels wordt al jaren gezien als een van de grootste wedstrijden in het amateurvoetbal. Hoewel Kozakken Boys het dit jaar wat minder doet –Kozakken Boys is terug te vinden op plek 8- is ook deze wedstrijd weer aangeschreven als topper. Ook FOX Sports heeft deze wedstrijd zo aangeschreven door het duel live uit te zenden. Hierdoor is de aanvangstijd verschoven van 15:00 uur, naar 15:30 uur.

Trainerswissel bij Kozakken Boys
Een wisselvallige start van de competitie kostte trainer Jasper de Muijnck na elf speelronden de kop. Uitgerekend na de wedstrijd op De Westmaat tegen IJsselmeervogels (3-0) werd hij op straat gezet. Op dat moment stonden de Werkendammers, vorig jaar nog tweede in de Tweede divisie, op een teleurstellende dertiende plek.
Als vervanger kwam Kozakken Boys terecht bij een oude bekende; Michel Langerak. Hij was vanaf het seizoen 2010/11 tot en met de zomer van 2013 al hoofdtrainer van de Werkendammers en bracht hen vanuit de Hoofdklasse naar de Topklasse. Hij zou in eerste instantie tot de winterstop aanblijven, maar dit is verlengd tot aan het eind van het lopende seizoen. Hierna zal Rick Adjei de hoofdtrainer van de Werkendammers worden.

Heenwedstrijd: 3-0
Zoals gezegd wonnen De Vogels de heenwedstrijd met 3-0. Na 45 minuten spelen leek er nog weinig aan de hand voor de bezoekers. Aanwinst Sanny Monteiro belette Robbert Olijfveld het scoren en aan de andere kant stuitte de andere aanwinst voor volgend seizoen Ahmed el Azzouti op Jaimy Schaap.
Na rust ging het hard. Goals van Felitciano Zschüsschen, Mike van de Laar en Soufyan Moro bracht de score op 3-0.

Tekst gaat door onder de foto

ijskoz1
Felitciano Zschüsschen opende de score in de heenwedstrijd

Sterk na valse start in 2019
In 2019 lijkt Kozakken Boys de weg naar boven weer gevonden te hebben. Na een valse start, thuis tegen Scheveningen (2-3) werd niet meer verloren. Met overwinningen tegen GVVV (0-1), Katwijk (2-1) en Rijnsburgse Boys (2-1) en gelijke spelen in de uitwedstrijden tegen AFC, Jong Vitesse en Barendrecht (alleen 1-1) werden twaalf punten gepakt en werd er op de ranglijst geklommen van plek 12 naar de achtste positie.

Van vijf punten achter naar drie punten voor
IJsselmeervogels boog sinds de winterstop een achterstand van vijf punten op koploper AFC om tot een voorsprong van drie punten. In zeven wedstrijden werd tweemaal gelijkgespeeld en vijfmaal gewonnen. Verloren werd er in 2019 nog niet in de Tweede divisie door de mannen van Ted Verdonkschot.

Scheidsrechter Jerôme Vries
Zoals gezegd wordt de wedstrijd Kozakken Boys – IJsselmeervogels live uitgezonden op FOX Sports en hierdoor een half uur verlaat naar 15:30 uur. Net als de heenwedstrijd zal Jerôme Vries de wedstrijd in goede banen moeten leiden. Hij krijgt hierbij assistentie door de heren H.D. Fikkert en M.A.S. Beijer. De heer N.H.H.J. Tunnissen zal fungeren als vierde official.

Route naar Werkendam
Alvast een hele fijne wedstrijd toegewenst en voor de supporters die aan het veld getuigen willen zijn van de topper in de Tweede divisie en De Vogels willen steunen in de strijd naar de titel vindt u hier de routebeschrijving naar sportpark De Zwaaier in werkendam.

Tot zaterdag!

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

28
mei
Algemene Ledenvergadering

Algemene Ledenvergadering
Kantine IJsselmeervogels

4
juni
Fietspuzzeltocht

Fietspuzzeltocht
Kantine IJsselmeervogels

5
juni
Voetbalcity

Voetbalcity
Hoofdveld IJsselmeervogels

8
juni
25 jaar NAS: Qmusic The Party

25 jaar NAS: Qmusic The Party
Sporthal de Toekomst

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's