Nieuws

Volgen op

Mike Grim naar IJsselmeervogels

IJsselmeervogels heeft zich voor komend seizoen verzekerd van de diensten van Mike Grim. De 22-jarige doelman komt over van Almere City en is een contract overeengekomen voor de duur van één seizoen.

Mike Grim, de zoon van voormalig Ajax- en Cambuur-doelman Fred Grim, begon zijn voetballoopbaan bij Hollandia, waar hij pas in de C-jeugd besloot om het doel te gaan verdedigen. Al snel, op dertienjarige leeftijd en na pas één jaar keeperservaring, werd Grim verleid tot een overstap naar de jeugdopleiding van AZ Alkmaar. Drie jaar later kwam Grim terecht bij AFC Ajax, waar hij twee seizoenen in het Onder-19-elftal speelde.

 In 2015 maakte Grim de overstap naar het seniorenvoetbal en kwam daarbij terecht bij Almere City. Bij Almere City FC maakte hij de afgelopen vier seizoenen deel uit van de A-selectie, waarbij hij zijn speelminuten maakte in het beloftenteam. Hierin maakte hij de overgang mee van Beloften-Eredivisie via twee jaar Derde divisie naar de Tweede divisie. Daarnaast zat hij ook ruim anderhalf jaar als reservedoelman bij de wedstrijden van het eerste elftal, wat uiteindelijk niet zou leiden tot zijn debuut in het A-elftal.

 De technische commissie is zeer content met de overstap van Mike Grim naar de Westmaat: “Mike is een jonge, ambitieuze keeper die al een aantal jaar op het hoogste niveau keept. We zien in hem iemand die de concurrentiestrijd met Jaimy Schaap aan kan gaan en waren om die reden al enige tijd met hem in gesprek. Zijn kwaliteiten liggen met name in de reflexen en de een-op-eens, zoals hij recent ook bewees in de wedstrijd op de Westmaat, al deed de uitslag misschien anders vermoeden.”

Met de komst van Mike Grim is het keepersbestand voor komend seizoen compleet. Jaimy Schaap had al een doorlopend contract en Lammert Geert Heek tekende afgelopen zomer voor twee seizoenen bij. We wensen Mike veel succes bij IJsselmeervogels komend seizoen en ook het verdere verloop van dit seizoen bij Jong Almere City.

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

28
mei
Algemene Ledenvergadering

Algemene Ledenvergadering
Kantine IJsselmeervogels

4
juni
Fietspuzzeltocht

Fietspuzzeltocht
Kantine IJsselmeervogels

5
juni
Voetbalcity

Voetbalcity
Hoofdveld IJsselmeervogels

8
juni
25 jaar NAS: Qmusic The Party

25 jaar NAS: Qmusic The Party
Sporthal de Toekomst

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's