Nieuws

Volgen op

Verdonkschot: “Het zal zaterdag een stuk beter moeten”

IJsselmeervogels Media blikt met Ted Verdonkschot vooruit op de komende wedstrijd in de Tweede divisie.

Ted Verdonkschot over Katwijk
Zaterdag is Katwijk de tegenstander. Verdonkschot heeft het over het demasqué van afgelopen zaterdag, de laatste kans van Katwijk en over de geblesseerden.

Tekst gaat door onder het filmpje

Kampioenen op De Westmaat
De twee meest succesvolle amateurclubs staan zaterdag tegenover elkaar op De Westmaat. IJsselmeervogels was zeven maal ’s lands beste amateurclub. Katwijk stond vijfmaal met de schaal in handen en is regerend kampioen van de Tweede divisie. Ook dit seizoen zijn beide clubs in de race om ‘een ster’ bij te schrijven. Katwijk staat momenteel op de derde positie, zeven punten achter koploper AFC. IJsselmeervogels doet ondanks de 5-0 oorwassing bij Kozakken Boys natuurlijk ook nog volop mee voor de titel. De Amsterdammers kwamen afgelopen zaterdag weer langszij en hebben een beter doelsaldo.

Ook Katwijk verloor punten
Net als De Vogels wisten de Katwijkers zaterdag ook niet te winnen. Op het eigen sportpark De Krom kwam het niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen GVVV. Een 0-1 achterstand (door ex-Vogel Sherwin Grot) werd door treffers van Marciano Mengerink (nadat Van der Voort werd gevloerd door Robbert Susan) en een eigen doelpunt van Rodny Hofman omgebogen tot een 2-1 voorsprong. Een dik kwartier voor tijd kwamen de Veenendaalers echter terug tot 2-2. Even later moest GVVV met 10 man door na een rode kaart voor Wilco den Hartog, maar hielden in het laatste kwartier stand.

Marciano Mengerink is er weer
Met Marciano Mengerink is de topscorer van Katwijk genoemd. Ondanks dat hij er een tijdje uit was met een gebroken jukbeen (hij miste onder andere de wedstrijd Katwijk – IJsselmeervogels) scoorde hij al dertien treffers en staat zo op de derde plaats op de topscorersranglijst. Hij deelt deze plek met drie anderen; Daan Blij van Excelsior Maassluis, Rob van der Leij van HHC Hardenberg en Ahmed el Azzouti van Kozakken Boys. Tweede op de ranglijst staat onze eigen Danny van den Meiracker. Hij vond al zestien keer het net. Dat is één goal minder dan topscorer Raily Ignatio van AFC.

Vorige keer
De vorige ontmoeting tussen de beide grootmachten was geen beste wedstrijd. Zoals genoemd miste de topscorer van Katwijk, Marciano Mengerink, de wedstrijd door een blessure. Tijdens de eerste helft zag IJsselmeervogels zijn topscorer ook uitvallen. Danny van den Meiracker moest er al na 26 minuten uit, het bleek gelukkig voor De Vogels mee te vallen. Wel hadden beide clubs hinder van het feit dat ze hun topscorer miste. Er werd aan beide kanten namelijk niet gescoord.

Oud-Vogelstrainer Jan Zoutman
Het duel op De Krom was de vierde en laatste wedstrijd van interim-trainer Cees Bruinink. De Technisch directeur had het stokje overgenomen van de ontslagen Jack van den Berg (inmiddels hoofdtrainer van Barendrecht) en gaf deze na deze wedstrijd over aan een oude bekende van IJsselmeervogels, namelijk Jan Zoutman. Hij stond van januari 2010 tot en met maart 2013 aan het roer en won de afdelings-, zaterdag- en landstitel in 2010, de hieropvolgende Supercup, de titel in het eerste jaar van de Topklasse en daarna ook de landstitel van 2011. Na twee mindere seizoenen werd zijn contract in het seizoen 2012/13 na 25 wedstrijden en een elfde positie ontbonden.
Na een paar maanden hervatte hij zijn trainerscarrière bij de beloften van FC Twente. Na twee seizoenen in de beloftencompetitie kwam de zaterdagcompetitie weer in beeld met het trainerschap bij Quick Boys. Na iets meer dan twee jaar kwam dit in december 2017 echter ten einde. Dit werd eind oktober van vorig jaar dus weer hervat met het trainerschap bij Katwijk.

Scheidsrechter Schaper
Net als de heenwedstrijd wordt ook het duel op De Westmaat live uitgezonden op FOX Sports. Hierdoor zal de wedstrijd niet zoals gebruikelijk om 15:00 uur, maar om 15:30 starten. De kraker staat onder leiding van scheidsrechter Daan Schaper. Hij wordt geassisteerd door de heren M. Meijers en R. Meints. De heer S. de Brito Roque zal fungeren als vierde official.

Wedstrijdballen/sponsoren
De wedstrijdsponsor is deze keer onze hoofdsponsor FishPartners.

De wedstrijdballen worden aangeboden door Kiewitt & ter Haar installatietechniek en Smedes Bloem. De jongens van JO 12–1 zullen ervoor zorgen dat de ballen weer snel in het spel zijn.

Pupil van de week: Mia Beukers
De pupil van de week is deze keer Mia Beukers. Ze is 10 jaar oud en gaat doordeweeks naar de Grondtoon en zit hier in groep 6. Ze speelt in MO 11-1.

De ingevulde vragenlijst is te vinden onder haar foto.

Mia BeukersPupil van de week: Mia Beukers

Waarom en hoe lang voetbal je nu bij De Vogels?
Mijn papa is een blauwe en mijn mama een rooie, maar ik heb gekozen voor IJsselmeervogels door mijn opa Henk! Oftewel Henk de Graaf (van Zeger) onze topscoorder allertijden!! Ik voetbal nu twee en een half jaar bij IJsselmeervogels.

Op welke positie speel je het liefst?
Rechtshalf.

Wat was je beste wedstrijd tot nu toe?
De kampioenswedstrijd tegen SEC Soest.

Van welke speler wil je later de plek overnemen?
Mike van de Laar.

Heb je nog andere hobby’s of sporten?
Tennis.

Wat eet je het liefst?
Spaghetti.

Wie vind je de beste voetballer van De Vogels?
Mijn opa Henk is de beste!

Wie is je favoriete speler en waarom?
Danny van den Meiracker omdat hij zoveel doelpunten maakt.

Wat is je favoriete club en speler buiten De Vogels om?
FC Barcelona / Lieke Martens.

Wat wordt de uitslag vandaag?
3-1.

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

28
mei
Algemene Ledenvergadering

Algemene Ledenvergadering
Kantine IJsselmeervogels

4
juni
Fietspuzzeltocht

Fietspuzzeltocht
Kantine IJsselmeervogels

5
juni
Voetbalcity

Voetbalcity
Hoofdveld IJsselmeervogels

8
juni
25 jaar NAS: Qmusic The Party

25 jaar NAS: Qmusic The Party
Sporthal de Toekomst

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's