Nieuws

Volgen op

De Graaf vertrekt naar Verenigde Staten

Mark de Graaf (19) maakt komende zomer de overstap naar het voetbalteam van de Shawnee State University: Shawnee State Bears. De ploeg speelt op dit moment in de Mid-South Conference het niveau onder de National League en georganiseerd door het US Youth Soccer Leagues Program.

Bij Shawnee State Bears wordt De Graaf teamgenoot van Kevin de Lange, die vorig seizoen de overstap maakte vanuit Genemuiden. Thomas de Graauw (SV Hoofddorp) zal komende zomer de derde Nederlander zijn in het Amerikaanse universiteitsteam.

De Graaf maakte afgelopen zomer de overstap naar de A-selectie na een succesvol seizoen als aanvoerder van JO19-1. Met het vlaggenschip van de jeugdopleiding werd promotie naar de Tweede divisie bewerkstelligd, trainde hij al dikwijls mee met de A-selectie en was hij onderdeel van de groep die op trainingskamp ging.

Mark de Graaf is niet de eerste speler die via de bemiddeling van KingTalents de overstap maakt naar de VS. Enkele jaren geleden ging middenvelder Dion Viola vanuit de jeugdopleiding van IJsselmeervogels het avontuur aan. Hij ging naar de Olivet Nazarene State University en is daar als student Sportmanagement bezig aan zijn derde seizoen.

Naast zijn voetbalcarrière vervolgt De Graaf ook zijn studie bij de Shawnee State University. We wensen Mark zowel met zijn studie als bij het voetbal enorm veel succes toe.

MarkDeGraaf

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

27
apr
Feestmarkt 2019

Feestmarkt 2019
Sportpark De Westmaat

17
mei
Bingo 17 mei

Bingo 17 mei
Kantine IJsselmeervogels

18
mei
Instuif Kleine Rooie Vogels

Instuif Kleine Rooie Vogels
Hoofdveld IJsselmeervogels

25
mei
Instuif Kleine Rooie Vogels

Instuif Kleine Rooie Vogels
Hoofdveld IJsselmeervogels

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's