Nieuws

Volgen op

Voorbeschouwing IJsselmeervogels - HHC Hardenberg

Net als vorige week zal Ted Verdonkschot in deze voorbeschouwing niet aan het woord komen. Hem hoor en zie je zaterdag live op onze Youtube-pagina. Rond kwart voor drie is hij te zien. Misschien is het verstandig je te abonneren op onze Youtube-pagina, in dat geval krijg je een melding wanneer er hier iets gebeurt.

HHC heeft iets goed te maken
Zaterdag komt HHC Hardenberg op bezoek op De Westmaat en de club van Gert Jan Karsten heeft iets goed te maken. Ze gingen afgelopen zaterdag namelijk met 4-1 onderuit bij de beloften van Vitesse en leken hiervoor aansluiting te hebben met de top, maar de achterstand is nu wel erg groot geworden. IJsselmeervogels heeft namelijk een voorsprong van elf punten en AFC staan momenteel al dertien punten voor de Hardenbergers. Hier moet wel bijgezegd worden dat de oranje-zwarten een inhaalwedstrijd tegoed hebben (thuis tegen Jong Sparta Rotterdam).

Aanhaken of even afhaken
IJsselmeervogels is er ook alles aan gelegen te winnen van HHC Hardenberg. De achterstand op AFC is zogezegd twee punten, maar de Amsterdammers spelen zaterdag een thuiswedstrijd tegen Barendrecht. Die club is bezig aan een dramatische serie en is inmiddels hekkensluiter met een achterstand van vijf punten op de concurrentie. Bij puntenverlies van de Rooien is het dus waarschijnlijk dat AFC uitloopt. Maar laten we vooral niet op de zaken vooruit lopen. Een kat in het nauw kan namelijk rare sprongen maken.

Geen Maurice de Ruiter
In ieder geval zal IJsselmeervogels het moeten doen zonder Maurice de Ruiter. De huurling van DVS ’33 Ermelo zag zijn contract afgelopen maandag ontbonden worden na ‘ontoelaatbaar gedrag’ in de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys. Meer hierover in het op maandag gepubliceerde artikel.

3-0 op De Boshoek
De eerdere onderlinge ontmoeting tussen de Hardenbergers en de Spakenburgers werd een driepunter voor de Hardenbergers. Dat HHC won was terecht, al was de 3-0 wat geflatteerd. IJsselmeervogels kreeg zeker wel kansen, maar wist deze niet te benutten. HHC daarentegen scoorde op de juiste momenten en pakte de overwinning.

Topscorers aan het werk
De tweede treffer in dit duel (een penalty) werd gemaakt door Rob van der Leij. De aanvaller staat eerste op de topscorerslijst. Hij scoorde dit seizoen al negentien keer. Hij deelt deze positie overigens met AFC-spits Raily Ignacio.
De topscorer van IJsselmeervogels, Danny van den Meiracker, sluit de top-3. Hij maakte afgelopen zaterdag zijn achttiende treffer.

Scheidsrechter Van der Laan
Of de beide topscorers zaterdag wederom een hoofdrol op zullen eisen zien we vanaf 15:30 uur. Dan laat scheidsrechter Jannick van der Laan aftrappen. Hij zal worden geassisteerd door de heren R.H. Langeland en D. Zijlstra. De heer W.H. Kuijntjes hanteert het wisselbord en zal fungeren als vierde official.

Wedstrijdballen/sponsor
De wedstrijdballen zullen worden aangeboden door De Graaf Installaties. De meiden van MO 13-1 zullen ervoor zorgen dat deze snel weer in het spel zijn en zijn bij deze wedstrijd de ballenmeiden.

Pupil van de week: Jael Korlaar
De pupil van de week is deze keer Jael Korlaar. Ze speelt in MO 9-1 als keeper en gaat doordeweeks naar de Bavinckschool, waar ze in groep 5 zit.
De vragenlijst van is verderop te lezen.

Alvast een fijne wedstrijd toegewenst en tot zaterdag en vergeet je niet te abonneren op onze Youtube-pagina.

Jael Korlaar
Jael Korlaar; Pupil van de week

De vragenlijst ingevuld door Jael Korlaar
Waarom en hoe lang voetbal je nu bij De Vogels?
Mijn papa is rood en ik speel er nu 2 jaar.

Op welke positie speel je het liefst?
Keeper.

Wat was je beste wedstrijd tot nu toe?
Tegen SV Huizen, dat was een spannende wedstrijd die we wonnen met 3-2.

Van welke speler wil je later de plek overnemen?
Van Jaimy Schaap.

Heb je nog andere hobby’s of sporten?
Buiten spelen en tekenen.

Wat eet je het liefst?
Patat en pizza.

Wie vind je de beste voetballer van De Vogels?
Jaimy Schaap omdat hij een hele goede keeper is.

Wie is je favoriete speler en waarom?
Jaimy Schaap omdat hij op doel staat.

Wat is je favoriete club en speler buiten De Vogels om?
Ajax en Onana.

Wat wordt de uitslag vandaag?
4-2!

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

27
apr
Feestmarkt 2019

Feestmarkt 2019
Sportpark De Westmaat

17
mei
Bingo 17 mei

Bingo 17 mei
Kantine IJsselmeervogels

18
mei
Instuif Kleine Rooie Vogels

Instuif Kleine Rooie Vogels
Hoofdveld IJsselmeervogels

25
mei
Instuif Kleine Rooie Vogels

Instuif Kleine Rooie Vogels
Hoofdveld IJsselmeervogels

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's