Nieuws

Volgen op

De Graaf naar Engelse West Ham United

Esmee de Graaf (20) stapt deze zomer over naar het Engelse West Ham United. De ploeg komt komend seizoen uit in de FA Women's Super League, wat het hoogste niveau is in Engeland. De voormalige jeugdspeler van IJsselmeervogels komt over van PEC Zwolle, waar ze sinds 2015 voor uit kwam.

De Graaf startte haar voetbalcarrière in de jeugdopleiding bij IJsselmeervogels. Al snel viel haar voetbaltalent op, waardoor zij in de D-jeugd (Onder-13) en C-jeugd (Onder-15) al met de jongensteams meespeelde en -trainde. Haar talent viel op en in 2013 maakte ze de overstap naar SV Saestum.

Twee seizoenen later maakte ze vervolgens de overstap naar het professionele voetbal en hierbij kwam ze terecht bij PEC Zwolle. In Zwolle maakte De Graaf indruk, werd aanvoerder en werd bovendien geselecteerd voor het nationale elftal, waar zij in februari van dit jaar voor debuteerde.

De West Ham United Ladies eindigden afgelopen seizoen op de zevende plaats op de ranglijst in de FA Women's National League South, het derde niveau van Engeland. Kampioen Charlton Athletic had 31 punten meer. In mei werd echter bekend dat West Ham is toegelaten tot de Women's Super League en dus gelijk twee niveau's omhoog gaat. 'The Hammers' zal het dit seizoen dus gaan opnemen tegen Chelsea, Manchester City, Arsenal en Liverpool, waar De Graaf ook diverse collega-internationals zal gaan tegenkomen.

Recent verscheen een uitgebreid interview in Vogelnieuws met Esmee de Graaf.

Foto: IJsselmeervogels Media / Erik de Weerd

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

27
sept
Derbydonderdag

Derbydonderdag
Sportpark

5
okt
Bingo

Bingo
Clubhuis

11
okt
Tongavond

Tongavond
Clubhuis IJsselmeervogels

12
okt
Tongavond (uitverkocht)

Tongavond (uitverkocht)
Clubhuis IJsselmeervogels

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's