Nieuws

Volgen op

Jong IJsselmeervogels naar halve eindstrijd

Gisteren speelden de beloften van IJsselmeervogels en VVOG hun uitgestelde kwartfinale in de Aecerbis beloften competitie. Omdat IJsselmeervogels O19-1 in de 2e divisie een zeer belangrijke afgelopen week had, werd VVOG gevraagd om de wedstrijd een week uit te stellen. De O19-1 maakte de extra aangevraagde rust waar met een 2-2 uit tegen Be Quick Groningen en afgelopen zaterdag een knappe 1-0 overwinning tegen Quick Boys.

Onder zeer lekkere omstandigheden speelde deze kwartfinale zich af; de thuisblijvers hadden gisteravond ongelijk. In een hoog tempo voltrok de 1e helft zich en de jonge Vogels hadden een bliksemstart. Ze zetten VVOG direct onder druk en na een paar minuten scoorde Vincent de 1-0. 

Na een kwartier herpakte VVOG zich en de wedstrijd werd wat meer gelijkwaardig. VVOG raakte in deze fase nog 2x het houtwerk. Bij IJsselmeervogels ging het wat te gemakkelijk, en veel spelers liepen uit hun positie. Na een snelle overname kwam VVOG terecht op 1-1. Het laatste kwartier kregen de Vogels weer de overhand en een aantal goede mogelijkheden. De 2-1 werd afgekeurd, omdat de bal schijnbaar achter was geweest bij de voorzet van Cem. Net voor rust kreeg IJsselmeervogels op de rand zestien een vrije trap en aanvoerder Mark schoot deze beheerst binnen (2-1).

De actie van Cem, waarbij de bal over de achterlijn zou zijn geweest.

Na rust direct een mooie combinatie door de as tussen Sergio en Vincent, en laatstgenoemde maakte de 3-1 koelbloedig af. VVOG moest komen en deed dat ook. Dit gaf IJsselmeervogels steeds meer ruimte, maar daar werd slecht mee omgesprongen. De voorwaartsen liepen te vaak buitenspel. En die keer dat het wel liep, werd een mega kans gemist om de 4-1 te maken. VVOG speelde aanvallend en creëerde een paar kansen, waarvan de grootste kwam door een verkeerde terugspeelbal. Maar keeper Julian pakte alles.
Kort voor tijd scoorde Sergio met een harde diagonale schuiver de 4-1.

Hierdoor plaatst Jong IJsselmeervogels zich voor de halve finale. Deze wedstrijd wordt dinsdag 9 april gespeeld tegen Hercules. Vorig jaar speelden deze ploegen ook tegen elkaar, toen in de kwartfinale en dat was een ware clash, dus reserveer deze datum in uw agenda. De andere halve finale gaat tussen DVS '33 en Bennekom.

Opstelling
1. Julian Prinsen (O19-1)
2. Wesley Mink (O19-1/A-sel.)
3. Erik-Jeroen de Graaf (B-sel.)
4. Geert-Henk Muijs (B-sel.)
5. Tim Boterenbrood (O19-1) 60 min.
6. Mark-Robert de Graaf (A-sel.) 45 min
8. Rick Blokhuis (O19-1/A-sel.)
10. Vincent Muis (O19-1) 53 min.
7. Jan Vedder (B-sel.) 45 min
9. Sergio Kozjak (A-sel.)
11. Cem ter Burg (O19-1)

12. Timo Kozjak (O19-1) 30 min.
13. Christos Ibrahim (O17-1) 37 min.
14. Diederik de Graaf (O19-1) 45 min.
15. Enzio Clarke (O17-1) 45 min.

Foto's: IJsselmeervogels Media - Rob van Willige
Bekijk alle foto's in het fotoalbum.

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

27
apr
Feestmarkt 2019

Feestmarkt 2019
Sportpark De Westmaat

17
mei
Bingo 17 mei

Bingo 17 mei
Kantine IJsselmeervogels

18
mei
Instuif Kleine Rooie Vogels

Instuif Kleine Rooie Vogels
Hoofdveld IJsselmeervogels

25
mei
Instuif Kleine Rooie Vogels

Instuif Kleine Rooie Vogels
Hoofdveld IJsselmeervogels

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's