Nieuws

Volgen op

Jong IJsselmeervogels strandt in de halve finale

Dinsdag 9 april speelden de beloften van IJsselmeervogels en Hercules een zeer boeiende halve finale in de Acerbis beloftencompetitie. Onder prima omstandigheden mochten beide teams tegen elkaar spelen, en net als vorig seizoen in de kwartfinale werd het een kraker, waarin de Vogels de winst helaas aan Hercules moesten laten.

De Jonge Vogels kwamen goed uit de startblokken en lieten meteen de intenties zien. Na een kleine 10 minuten spelen profiteerde Yannick van een verkeerde inspeelbal en maakte hij dat direct netjes af. Hercules had intussen wel meer balbezit gekregen en de organisatie van de Vogels had veel moeite met het zeer bewegelijke middenveld, de 2 spitsen en de opkomende backs. Niet dat dit direct veel gevaar opleverde, maar het lukte niet om de opbouw van Hercules te verstoren. Jeroen moest wel een keer handelend optreden.

Na een klein half uur kreeg IJsselmeervogels meer grip op de wedstrijd en vanuit een paar goede aanvallen en een paar scherpe tegenstoten had er veel meer ingezeten dan de 1-0 tussenstand. De grootste mogelijkheden hadden kunnen ontstaan als de eindpass beter was geweest, of er meer overzicht voor de goal was geweest. Zo was een pass van Sergio net te scherp voor Dylan (die dan alleen voor de keeper was komen te staan) en koos Wesley voor een schot, terwijl Dylan en Sergio vrij voor het doel stonden. Net voor rust profiteerde de snelle spits vanHercules van een te zachte terugkopbal door in twee instanties de 1-1 op het bord te zetten.

In de 2e helft startten de Jonge Vogels minder dan ze de 1e helft eindigden. Er was veel te makkelijk balverlies, waardoor Hercules makkelijk de bal kon overnemen en direct achter de verdediging leggen. De snelle spits maakte al snel de 1-2. Hierna moest Jong IJsselmeervogels komen en dat deden ze ook, maar het vele balverlies en ook uit de organisatie lopen, waardoor normale afspeelmogelijkheden 'weg' waren leverde weinig op. Het was wachten op de 1-3. Juist in deze fase kwam er uit het niets een actie van Dylan, waarbij hij door de Utrechtse defensie slalomde, maar  helaas op de paal op de paal schoot. Kort daarna sloeg Hercules weer toe uit een overname door de 1-3 te scoren. In deze fase had Hercules de wedstrijd kunnen en moeten beslissen.

Maar de laatste 5 minuten rechtten de Jonge Vogels de rug en met een waar powerplay werd Hercules op de eigen helft vastgenageld, Alle 2e ballen waren voor de Jonge Vogels. Kort voor tijd maakte Sergio de 2-3. Meteen schoof Erik door naar de spitspositie om nog een gelijkspel (en daarmee penalties te forceren. In de blessuretijd werd de ene na de andere voorzet voor de goal geslingerd, wat nog twee hachelijke momenten voor Hercules opleverde. Hierbij was het jammer dat Erik bij een zo'n situatie de bal net voor Diederik wegkopte, want die had een makkelijke hoek om de gelijkmaker binnen te koppen.

Al met al wel een verdiende overwinning voor Hercules, en we wensen de Utrechtenaren veel succes toe in de finale!

Opstelling:
1, Jeroen de Harder (A-sel.)
2. Wesley Mink (O19-1)
3. Rick Blokhuis (O19-1)
4. Geert-Henk Muijs (B-sel.) 45'
5. Tim Boterenbrood (O19-1)
6. Mark Robert de Graaf (A-sel.)
8. Yannick Cortie (A-sel.)
10. Vincent Muis (O19-1) 60'
7. Dylan Chiazor (A-sel.)
9. Sergio Kozjak (A-sel.)
11. Ali Akla (A-sel.)

12. Erik Jeroen de Graaf (B-sel.) 45'
13. Diederik de Graaf (O19-1) 30'

Foto's: IJsselmeervogels Media - Rob van Willige
Meer foto's in het fotoalbum.

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

27
apr
Feestmarkt 2019

Feestmarkt 2019
Sportpark De Westmaat

17
mei
Bingo 17 mei

Bingo 17 mei
Kantine IJsselmeervogels

18
mei
Instuif Kleine Rooie Vogels

Instuif Kleine Rooie Vogels
Hoofdveld IJsselmeervogels

25
mei
Instuif Kleine Rooie Vogels

Instuif Kleine Rooie Vogels
Hoofdveld IJsselmeervogels

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's