Nieuws

Volgen op

Oud-voorzitter en erelid Karel Huijgen overleden

Zaterdag 9 juni ontvingen wij het droevige bericht dat ons erelid en oud voorzitter Karel Huijgen op 76-jarige leeftijd is overleden. Karel was al geruime tijd ernstig ziek.

Karel Huijgen trad in 1977 toe tot het bestuur van IJsselmeervogels als behartiger van pr- en reclamezaken. Een jaar later werd hij gekozen tot voorzitter van de club.

Het waren roerige tijden binnen de club waarin de toch nog jonge Karel als voorzitter moeilijke beslissingen moest nemen. Na grote successen van het eerste elftal brak een periode aan waarin het allemaal niet zo voortvarend ging. Geroutineerde spelers wilden zich niet meer beschikbaar stellen voor de hoofdmacht en enkele jaren later werd trainer Evert Mur ontslagen. Iets wat in de historie van IJsselmeervogels nog nooit was voorgekomen. Gelukkig volgden al snel betere tijden. IJsselmeervogels steeg met vele prijzen weer naar grote hoogte en de trotse Karel leidde de club naar steeds meer professionaliteit. Bij de oprichting van de Businessclub en Club van 100 was Karel nauw betrokken. Met zijn charmante en vriendelijke voorkomen wist hij vele bedrijven over te halen om IJsselmeervogels middels sponsoring financieel te ondersteunen.

Na 15 jaar droeg Karel het stokje over. Het erelidmaatschap was een passende beloning voor zijn verdiensten binnen de club. Hij bleef zijn IJsselmeervogels nauwlettend volgen en moest acht jaar later opnieuw zijn leiderschap tonen en verantwoordelijkheid nemen toen een bestuurscrisis dreigde na het ontslag van trainer Erik Assink. Lang hoefde hij niet na te denken toen de club hem wederom voordroeg als voorzitter. Als een soort tussenpaus werd een bestuurlijk fundament gelegd waar de club met een meerjarenplan mee vooruit kon. Toen dit na bijna twee jaar op prima wijze gerealiseerd was trok de bescheiden Karel zich terug en gaf het roer over aan wijlen Gerrit Heijnen. Daarna volgde een periode van rust en kon hij als supporter genieten van zijn club. Uiteraard bleef hij een vraagbaak voor menig nieuw bestuurslid waarmee hij altijd zijn kennis wilde delen.

 

Karel Huijgen 27-03-1942 --- 09-06-2018

 

Met het overlijden van erelid en oud voorzitter Karel Huijgen nemen we als vereniging afscheid van de langst zittende voorzitter van IJsselmeervogels. We zullen zijn beminnelijkheid en nette voorkomen missen. Onze gedachten gaan uit naar zijn nabestaanden. Het bestuur wenst hen de troost en kracht van onze Hemelse Vader toe om dit verdriet te verwerken.

Namens het bestuur

Tijmen de Graaf
Archivaris IJsselmeervogels

 

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

1
sept
Instuif Kleine Rooie Vogels

Instuif Kleine Rooie Vogels
Sportpark de Westmaat

2
nov
2 november: Culinaire Avond!

2 november: Culinaire Avond!
Restaurant 'De Toekomst'

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's