Nieuws

Volgen op

Zschusschen naar IJsselmeervogels

IJsselmeervogels heeft zich in de persoon van Felitciano Zschusschen (26) toch nog weten te versterken voor het komende seizoen. De aanvaller komt over van het Schotse Inverness, waar hij eind januari zijn contract verscheurde. Zschusschen kwam een contract voor de duur van één seizoen overeen.

De tweebenige aanvalsleider, die ook op de vleugels uit de voeten kan, maakte zijn profdebuut bij FC Twente in 2013. Daarna kwam hij op huurbasis uit voor FC Dordrecht, NAC en FC Oss en in 2017 stond Zschusschen een half jaar onder contract bij FC Saarbrücken. In de zomer van 2017 stapte hij van de Duitse club over naar de Schotse eerstedivisionist Inverness, maar dat avontuur werd voor Zschusschen niet wat hij ervan hoopte. Bij IJsselmeervogels hoopt Zschusschen, die als Curaçaos international in Justiana en Carmelia twee bekenden in de selectie heeft, weer van grote waarde te kunnen zijn.

De technische commissie over de komst van Zschusschen: “Felitciano is fysiek sterk en heeft een sterk rechterbeen en heeft scorend vermogen. Dat bewijst hij ook als topscorer aller tijden van Curacao. Hij was in het Jong FC Twente van Jan Zoutman destijds een belangrijke schakel in de punt van de aanval, of rondom de aanval. In de periode daarna heeft hij wat pech gehad, maar we denken in hem een goede vervanger te hebben voor de recent geopereerde Ali Akla, door wiens blessure we nog behoefte hadden aan een aanvallende versterking. Met de komst van Felitciano is de selectie rond.”

We feliciteren Felitciano Zschusschen met zijn overstap naar IJsselmeervogels en wensen hem voor komend seizoen vele sportieve successen toe!

 

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

27
sept
Derbydonderdag

Derbydonderdag
Sportpark

5
okt
Bingo

Bingo
Clubhuis

11
okt
Tongavond

Tongavond
Clubhuis IJsselmeervogels

12
okt
Tongavond (uitverkocht)

Tongavond (uitverkocht)
Clubhuis IJsselmeervogels

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's