Nieuws

Volgen op

Verdonkschot: “Petje af voor AFC”

IJsselmeervogels Media blikt met Ted Verdonkschot vooruit op de komende wedstrijd in de Tweede divisie.

Ted Verdonkschot over AFC
Zaterdag is AFC de tegenstander. Ted Verdonkschot kijkt terug op een geslaagd trainingskamp, heeft het over de spelerswissel Moro-De Ruiter en kijkt natuurlijk vooruit naar de wedstrijd tegen koploper AFC.

Tekst gaat door onder het filmpje

Mooie affiches na de winterstop
De winterstop is weer voorbij en de competitie wordt weer hervat. En hoe! Er staan gelijk twee krakers op het programma. Allereerst moet koploper AFC in Amsterdam bedwongen worden en een week erna staat de derby der derby’s op het programma. Uiteraard gaat de focus eerst op AFC. De Amsterdammers staan na een sterke eerste competitiehelft op de eerste plaats in de Tweede divisie. Het gat met IJsselmeervogels (momenteel tweede) bedraagt vijf punten. Er kan dus met recht gezegd worden dat het voor De Vogels aanhaken of afhaken is zaterdag.

AFC scoort makkelijk
AFC staat niet alleen bovenaan de ranglijst op basis van punten. Ook als er een ranglijst voor doelpunten zou zijn stond AFC op die positie. De Amsterdammers scoorden dit seizoen al 47 doelpunten. Het trio Yordi Teijsse, Kenny Teijsse en Raily Ignacio is hier grotendeels verantwoordelijk voor. Laatstgenoemde is met 15 treffers topscorer van de Tweede divisie. Yordi en Kenny Teijsse staan gebroederlijk naast elkaar op de gedeelde vierde plaats met negen goals. Op die plek staat Vogelsspits Danny van den Meiracker ook.

Bekenden bij AFC
In de selectie van AFC komen we een paar bekenden tegen. Zo was trainer Ulrich Landvreugd vanaf de zomer van 2014 drie jaar in Bunschoten, bij Eemdijk actief.
In het doel staat Patrick Zonneveld. Hij stapte in 2016 over van IJsselmeervogels naar de hoofdstad en is hier sindsdien eerste keeper.
Een verrassende naam in de basiself van Ulrich Landvreugd is misschien die van Fouad Belarbi. De bijna 24-jarige buitenspeler redde het op jonge leeftijd net bij De Vogels en kwam via Eemdijk en Hercules bij AFC terecht. Belarbi was de eerste aanwinst van Ulrich Landvreugd van dit seizoen. Beiden kenden elkaar uit hun periode bij Eemdijk.

Twee nederlagen in 2016/17
Vorig seizoen ging IJsselmeervogels tweemaal onderuit tegen AFC. De eerste van de twee ging dankzij een afstandsschot van Koen Bosma met 0-1 verloren. De wedstrijd op sportpark Goed Genoeg ging met 2-0 naar de Amsterdammers. Matthijs Jesse opende al snel de score. Ondanks dat De Vogels het betere van het spel hadden kwam de gelijkmaker er niet en kreeg IJsselmeervogels kort na rust een dreun te verwerken doordat Thomas van den Houten de 2-0 op het scorebord zette. Dit kwamen de mannen van toenmalig trainer Willem Leushuis niet meer te boven.

Moro <-> De Ruiter
Wie we sowieso niet op het veld zullen zien is Soufyan Moro. Hij kwam dit seizoen weinig in de plannen van Ted Verdonkschot voor en moest het vooral doen met enkele invalbeurten. Hij koos eieren voor zijn geld en trok in de winterstop naar DVS ’33 Ermelo.
Spits Maurice de Ruiter bewandelde de omgekeerde weg en zal de tweede seizoenshelft te zien zijn bij De Vogels. Of hij zaterdag al speelt is (zoals te zien in het filmpje met Ted Verdonkschot) nog niet bekend.
Inmiddels is bekend geworden dat Maurice de Ruiter is vrijgegeven door de KNVB en dus zijn opwachting mag maken tegen AFC.

Scheidsrechter Dröge
De wedstrijd start zaterdag om 14:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Sam Dröge. Hij wordt geassisteerd door de heren H.D. Fikkert en F. Ozinga. De heer E.P.W. Thijs hanteert het wisselbord en is aangesteld als vierde official.
Onder toeziend oog van minimaal 300 meereizende Vogelssupporters (er gaan minimaal 6 supportersbussen mee) zal IJsselmeervogels gaan proberen het gat met koploper AFC te verkleinen tot twee punten. Zit u niet in één van de bussen en wilt u toch naar sportpark Goed Genoeg? Dan is hier de routebeschrijving te vinden.

Tot zaterdag!

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

27
apr
Feestmarkt 2019

Feestmarkt 2019
Sportpark De Westmaat

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's