Nieuws

Volgen op

JO19-1 PROMOVEERT NAAR TWEEDE DIVISIE

Door een ruime overwinning de finale promoveert IJsselmeervogels JO19-1 naar de tweede divisie. In en tegen Volendam werd het 0-4. Goals kwamen van Sergio Kozjak, Stefan Koelewijn, Cem ter Burg en Mark de Graaf. Door de winst speelt JO19-1 komend seizoen in de Tweede divisie! 

JO19 promotie1

Zaterdag 16 juni ging de O19-1 voor de 3e! keer op reis voor een uitwedstrijd in hun nacompetitie. Nu de finale in en tegen Volendam O19-1. Dit team was een bekende tegenstander, want ze waren in de competitie met 1-5 te sterk op de Westmaat en in Volendam speelden beide teams met 1-1 gelijk.

Dit keer hoefden de boys niet in een auto gepropt te worden, maar met een luxe touringcar en een goed gevulde maag ging het team naar Volendam. Coach Wouter had zijn strijdplan klaar en na een korte bespreking en de afsluitende 10 geboden van teammanager Adriaan werd er begonnen aan de finale. IJsselmeervogels begon sterk aan de wedstrijd en met verzorgd spel werd de aanval gezocht. Na 5 minuten mocht Sergio een vrije trap op ca. 25 meter van het doel nemen. Deze schoot hij als een granaat achter de keeper van Volendam, waarbij de bal ook nog het houtwerk en de achterkant van de armen van keeper raakte, maar wel overduidelijk over de lijn ging 1-0! 

Nu moest Volendam komen, en dat deden ze ook, maar wel met veel lange ballen. Als IJsselmeervogels eruit kwam, dan werden ze makkelijk gevaarlijk en Cem was een plaag voor zijn back, maar met de eindpass kon hij de 2 andere spitsen een paar keer niet vinden. Na een half uur ging Volendam al met een ingeschoven laatste man spelen, waardoor de druk op Julian en zijn verdediging groter werd, maar de uitmuntende Rick corrigeerde waar dat soms nodig was, en zo bleef Volendam ongevaarlijk. IJsselmeervogels haalde te weinig uit alle mogelijke countermogelijkheden, maar na een mooie tegenaanval kon Stefan kort voor rust de 0-2 laten aantekenen.

JO19pro1

In de rust werden de putjes op de i gezet door Wouter en Steven en de counter en de mogelijke alles-of-niets zetten van Volendam doorgenomen. Na de rust kon Volendam totaal geen vuist maken, en de besproken countervarianten werden op de mat gelegd, maar Sergio, Wesley en Cem wisten deze nog niet te verzilveren. Jason werd uit voorzorg gewisseld voor Henk-Wim en het werd al snel duidelijk dat Volendam alleen met toeval terug in de wedstrijd kon komen. Maar de zeer geconcentreerd spelende verdediging met de mandekkers Joshua, Timo en Wesley hielden makkelijk stand. Het was wachten op de 0-3. En die kwam, uit een indraaiende vrije bal van Cem. Niemand wist debal te verlengen, waar de keeper op rekende, en de bal draait in de verre hoek. In het laatste kwartier konden alle spelers beloond worden met een invalbeurt en een applauswissel. En in de laatste minuut wist aanvoerde Mark een ingestudeerde corner tot 0-4 te promoveren. De prima fluitende scheidsrechter vond het genoeg en het succesteam kon de bloemen en felicitaties ontvangen.

Wij, als jeugdopleiding, zijn blij en trots op deze groep, want na het kampioenschap met de O17-1 in 2016, de promotie van de O19-1 in 2017 komt nu de promotie naar de 2e divisie in 2018!!!
Wat een geweldig resultaat voor de rooie jeugdopleiding.

JO19pro2

Jullian, Jan, Wesley, Geert, Rick, Henk-Wim, Joshua, Sam, Mark, Jordy, Jason, Diederik, Stefan, Sergio, Cem en Bie gefeliciteerd met deze promotie, Maar ook de O17-1 spelers Yassine, Timo, Vincent, Jochem, Willem, Tom, Enzio, Justin en Dani bedankt voor jullie inzet en gefeliciteerd! Verder hilepen ook Djaylani en Ruben van de O19-2 mee, jullie ook bedankt!! En last, but not least de felicitaties voor de staf, met de vaste vlaggers Goran en Harmen, teammanager Adriaan, assistent-trainers Steven, Norbert en Ali en trainer Wouter!.

Van deze nog jonge groep gaan Jordy en Yassine naar de BVO's NEC en FC Utrecht. Verder gaan Mark en Sergio als senior naar de A-selectie. En Wesley en Rick starten bij de A-selectie om een plek in die groep te veroveren, maar ze zullen hun wedstrijden in de O19-1 spelen. Sam, Bie, Geert, Joshua en Jason gaan naar de B-selectie. Henk-Wim gaat door zijn studie naar Hercules Utrecht.
En Julian, Stefan, Cem en Diederik gaan samen met Rick en Wesley het geraamte vormen van de O19-1 die in de 2e divisie gaat uitkomen.

jo19 1 promotie2

Foto's: IJsselmeervogels Media / Rob van Willige

Bekijk alle foto's van deze wedstrijd in het fotoalbum.

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

27
sept
Derbydonderdag

Derbydonderdag
Sportpark

5
okt
Bingo

Bingo
Clubhuis

11
okt
Tongavond

Tongavond
Clubhuis IJsselmeervogels

12
okt
Tongavond (uitverkocht)

Tongavond (uitverkocht)
Clubhuis IJsselmeervogels

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's