Nieuws

Volgen op

Fantastische Culinaire Veilingavond met dito resultaat

De Culinaire Veilingavond 2018 van IJsselmeervogels zit erop en wat een succes was het! Ruim 400 aanwezigen zagen vrijdagavond 2 november aan het eind van de avond een cheque van maar liefst 152.607 euro als resultaat van de avond. De financiering van het nieuwe clubhuis is hiermee rond.

Metamorfose

Het fantastisch aangeklede restaurant De Toekomst was een ware metamorfose ondergaan. Alleen de entree en het plafond lieten nog een glimp zien van dat het hier om een sporthal ging. Rond 18:00 uur druppelden de eerste bezoekers binnen en drie kwartier laten waren alle tafels gevuld.

CVA1

Na het welkom door spreekstalmeester Arie Lengkeek en projectgroep-voorzitter Hille de Graaf werden de meesterchefs van de verschillende restaurants geïntroduceerd. Zij vertelden over wat zij op de Delicatessenboulevard hadden bereid en waar de mensen dus uit konden kiezen. Op de tafels stonden bovendien heerlijke flessen Salentein-wijn en het bedieningspersoneel zorgde dat niemand tekort kwam. Ondertussen zorgde entertainer René Lulofs voor een mooie muzikale omlijsting, begeleid met de lichteffecten van Atlantic Productions.

"Are we all done?"

Al snel was het woord aan Frederik Baerveldt, de veilingmeester van de avond. Hij gaf uitleg over de procedure met de biedbordjes en liet al snel zien over een flinke dosis humor en entertainmentskills te beschikken. Zijn "Are we all done" klonk bij het veilen van de diverse kavels. Onder toeziend oog van notaris R.W. Minnee werd de ene na de andere fantastische kavel onder de veilinghamer door.

CVA2

Zo kon er geboden worden op onder meer een VIP-arrangement bij de Formule 1 wedstrijd in Abu Dhabi, op een voetbal- en cultuurweekend met als afsluiter El Clasico, op een reis naar Skagen om daar de eerste nieuwe haring binnen te zien komen of naar de Engelse topwedstrijd Manchester City - Arsenal.

Derby-arrangementen

Ook voor wie het liever wat dichter bij huis houden, was er voldoende om op te bieden. Zo bracht voorzitter Frank van den Bos de kavel in om op locatie paling te komen roken, waren er diverse restaurants uit de regio die een diner beschikbaar stelden en was er ook rondom de derby IJsselmeervogels - Spakenburg een breed scala aan sponsoring en arrangementen als kavel.

Zelfs tijdens de Culinaire Veilingavond werden nog kavels ingebracht, zoals een ludiek pizza-arrangement met bediening. Bovendien verraste Baerveldt vriend en vijand door sommige kavels twee of zelfs drie keer te verkopen. Tijdens de veiling van ruim vijftig kavels was het voor iedereen een feest. Verbazing, verwondering, plezier, humor en feestvreugde bij een gewonnen kavel: alles kwam voorbij.

Loterij

Voor wie tijdens de Veilingavond met lege handen was gebleven, of zelfs niet in de gelegenheid was om de Culinaire Veilingavond bij te wonen, bood de Loterij uitkomst. Diverse prijzen, met als hoofdprijs een knalrode scooter werden na de veiling uitgereikt aan de gelukkige winnaars. IJsselmeervogels Media verzorgde dat ook buiten De Toekomst kon worden meegekeken met de bekendmaking van de winnende lotnummers. Ondertussen was voor iedereen nog een afscheidspresentje beschikbaar gesteld. 

CVA4

Megaresultaat

De avond werd rond middernacht afgesloten met de bekendmaking van het resultaat, waarbij benadrukt werd dat alle gemaakte kosten daarbij reeds verrekend waren. De doelstelling werd met 152.607 EUR ruimschoots overtroffen. Evenals het resultaat van twee jaar geleden (iets meer dan een ton). Voorzitter Frank van den Bos maakte zich over de grote opbrengst echter geen zorgen, omdat er "Bij deze mooie club altijd meer behoefte is dan aanwezige middelen".

Al met al kon er worden teruggekeken op een fantastische avond. IJsselmeervogels kreeg andermaal de complimenten voor de organisatie en de gezellige sfeer en dankt alle vrijwilligers, restaurants, licht- en muziekteam, sponsoren van de kavels, loterij en/of drukwerk en bovenal u als gast op onze Culinaire Veilingavond.

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

27
apr
Feestmarkt 2019

Feestmarkt 2019
Sportpark De Westmaat

17
mei
Bingo 17 mei

Bingo 17 mei
Kantine IJsselmeervogels

18
mei
Instuif Kleine Rooie Vogels

Instuif Kleine Rooie Vogels
Hoofdveld IJsselmeervogels

25
mei
Instuif Kleine Rooie Vogels

Instuif Kleine Rooie Vogels
Hoofdveld IJsselmeervogels

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's