Nieuws

Volgen op

De derby: dit is wat je moet weten

Aanstaande zaterdag is het dan eindelijk zover: dé derby in het amateurvoetbal aan de rode zijde van de Westmaat. Alles wat je moet weten vind je op een rij in dit artikel dat de komende dagen steeds zal worden bijgewerkt.

Uitverkocht

De wedstrijd is volledig uitverkocht, er is dus geen kaartverkoop aan de kassa. Omdat het sportpark morgen tot de volledige capaciteit gevuld zal zijn, is het niet mogelijk om na de rust het sportpark alsnog zonder toegangsbewijs te betreden. Vanuit veiligheidsoogpunt kunnen we echt niet meer mensen toelaten. Het heeft geen zin om te mailen of te bellen.

Derbycollecte

Voorafgaand aan de derby wordt er bij de ingangen gecollecteerd door de Stichting Sprank. Lees hier meer.

Kom op tijd! (Aftrap om 15:00 uur)

Ervan uitgaande dat de soms spraakmakende sfeeracties geen roet in het eten gooien, zal er morgen om 15:00 uur afgetrapt worden. Dat zal gebeuren in een uitverkocht huis. We verzoeken u daarom op tijd naar De Westmaat te komen, zodat u ruim de tijd heeft om een goede (eventueel overdekte) staanplaats te vinden. Heeft u een gereserveerde zitplaats? Ook dan verzoeken we u tijdig aanwezig te zijn, zodat een piekdrukte bij de entree niet voor vertraging zorgt.

Derbyfeest

Na afloop van de wedstrijd kunt u onder het genot van een consumptie de wedstrijd nabespreken in en om de sporthal naast het veld van IJsselmeervogels. De sporthal fungeert morgen namelijk als kantine. Eindigt de wedstrijd in een thuisoverwinning, zal er een echt voetbalfeestje losbarsten dat u zeker moet meemaken om de échte derbysfeer te proeven. 

Horeca

De kantine is zaterdagochtend normaal geopend maar vanaf 12.30 uur gesloten vanwege de voorbereidingen op de Derby. Vanaf dat moment kunt u terecht in de sporthal. Voor en tijdens de wedstrijd zal die alleen toegankelijk zijn via de ingang bij het scorebord. Na de wedstrijd zal ook de ingang aan de zuidkant geopend worden.

De snackbar in de kantine en de viskraam net na de hoofdingang zullen zijn geopend vanaf 11.00 uur. Bij deze punten kan contant en met PIN worden betaald.

Daarnaast zijn er verkooppunten in de pantries aan weerszijden van de hoofdtribune, een verkooppunt tussen de doeltribune en de overdekte staantribune en een bij de kantine. Bij deze 4 verkooppunten kan alleen contant worden betaald. Deze verkooppunten zijn vanaf ongeveer 13:00 uur geopend.

Consumptiebonnen

In de sporthal kunt u afrekenen met consumptiebonnen. Gezien de drukte is het verstandig om voor de wedstrijd al consumptiebonnen aan te schaffen. Direct na de wedstrijd zal er waarschijnlijk een flinke piek ontstaan. U kunt de consumptiebonnen aanschaffen bij de twee verkooppunten in de sporthal of in de kantine (tot 12:30 uur dus). Bij al deze punten kan contant of per PIN worden betaald.

Parkeren

Gezien de grote belangstelling, is er op P1 en P2 onvoldoende parkeerruimte om alle bezoekers een parkeerplaats vlakbij ons sportpark te bieden. In de directe omgeving van ons sportpark is het parkeren gratis, de Havenstraat uitgezonderd. Let op: foutparkeren kan een boete opleveren. Volg aub de instructies van de verkeersregelaars op.

Toegang

Alle neutrale toeschouwers wordt verzocht het sportpark te betreden via onze hoofdingang, gelegen rechts naast de hoofdtribune (tussen de hoofdtribunes van 'rood en blauw' in). Het bezoekersvak aan de sporthalzijde is gereserveerd voor de supporters van Spakenburg

E-tickets

Het is niet vereist uw e-ticket te printen. U kunt de e-tickets ook vanaf uw smartphone laten scannen. Zorg er aub wel voor dat de helderheid van uw telefoon voldoende hoog staat en houdt de QR-code van uw ticket alvast in beeld. Er zal bij de ingang een aparte rij zijn voor e-tickets.

Vuurwerk

De KNVB heeft gesteld dat het verboden is om voor, tijdens en na de wedstrijd vuurwerk af te steken (zie ook onderaan de richtlijn van de KNVB). Het wel afsteken hiervan kan tuchtrechtelijke gevolgen hebben voor een of beide verenigingen. Daarnaast speelt IJsselmeervogels op kunstgras, waardoor grote schade kan ontstaan aan het veld. IJsselmeervogels zal eventuele schade achterhalen op de daders.

Overig

  • Er geldt al een aantal jaar een alcoholverbod in Spakenburg rondom de derby. Tot het rustsignaal wordt er geen alcohol verkocht, in zowel de horeca, supermarkten als het sportpark van IJsselmeervogels. 
  • Op tijd komen én de Spakenburgse sfeer proeven? In het pittoreske dorpscentrum (op een minuutje lopen) is morgen de weekmarkt. Een absolute aanrader!
  • Bij de Spakenburgse derby hoort een lekker gebakken visje. Op ons sportpark (direct na de ingang rechts), wordt heerlijke kibbeling gebakken en worden broodjes gerookte zalm verkocht. Warm aanbevolen!
  • Bij de fanshop (direct na de entree links) worden speciale derbysjaals verkocht. Een mooie herinnering aan uw derbydag! OP = OP
  • De wedstrijd wordt live uitgezonden op FOX Sports, en is eveneens te volgen via het Twitteraccount van IJsselmeervogels, @VVIJV

Accreditatie pers

Alle leden van de pers wordt gevraagd zich van tevoren aan te melden. Als dit niet gebeurd is (u had tot en met 12 januari jl., kunnen we u helaas geen toegang bieden tot de wedstrijd of de persruimte. Alle informatie over de procedure vindt u hier.

Beperkte toegang voor houders van KNVB-pas en bestuurspas CVTD

Houders van een bewijs van vrije toegang amateurvoetbal hebben alleen vrije toegang als ze zich van tevoren hebben aangemeld. Bestuurspassen van de CVTD zijn niet geldig, behoudens enkele uitzonderingen. De aanmeldingstermijn hiervoor is gesloten. Lees hier alles over de procedure

%MCEPASTEBIN%

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

28
mei
Algemene Ledenvergadering

Algemene Ledenvergadering
Kantine IJsselmeervogels

4
juni
Fietspuzzeltocht

Fietspuzzeltocht
Kantine IJsselmeervogels

5
juni
Voetbalcity

Voetbalcity
Hoofdveld IJsselmeervogels

8
juni
25 jaar NAS: Qmusic The Party

25 jaar NAS: Qmusic The Party
Sporthal de Toekomst

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's