Nieuws

Volgen op

Allereerste training voor oud-spelers van IJsselmeervogels

Na maanden van mentale voorbereiding was het op donderdagavond 29 april dan eindelijk zover; de terugkeer van de legendes. Deze groep oud eerste- en tweede elftalspelers (aangevuld met een aantal spelers die hun reputatie vooral hebben opgebouwd als kampioen van de derde helft) maakten hun opwachting tijdens de allereerste training voor oud spelers van IJsselmeervogels. Het bleek achteraf een prachtige avond met een flinke dosis nostalgie.

Zo leek het wel of Henk (Kick) de Graaf door professor Barabas en zijn teletijdmachine van 1995 naar 2022 was geflitst. De verdediger van weleer zag er uit alsof hij zojuist Klaas Wakker van Urk vakkundig had uitgeschakeld. Zijn prachtige IJsselmeervogels-tenue met hoofdsponsor Oma’s Cake op de borst was nog in uitstekende staat. Dat gold helaas in mindere mate voor de bijna 30 jaar oude Puma King voetbalschoenen van Henk. Al in de warming-up brak de eerste nop en aan het einde van de avond lagen er 24 uitgedroogde zwarte noppen verspreid over het hoofdveld.

oud ijsselmeervogels Henk Kick de Graaf
Henk (Kick) de Graaf met zijn versleten voetbalschoenen.


Andere iconen van weleer zoals Gijs Bos, Rob Hopman en Steven de Harder hadden hun materiaal beter voor elkaar. Zij zaten dan ook bij het winnende team en met name Rob Hopman wilde dat graag weten. Tijden veranderen. Karakters niet.


Het plezier en de liefde voor de bal was enorm groot. Ook het zelfvertrouwen groeide met de minuut. Want leek het vanaf de zijkant nog het meeste op een partijtje walking-voetbal, binnen de lijnen leefde het gevoel dat hoofdtrainer Gert-Peter de Gunst in geval van nood zijn opties flink zou kunnen uitbreiden. Gelukkig deed huidig TC-lid Rob Baas ook mee, dus met het aandeel Spakenburgers in de selectie voor volgend seizoen komt het wel goed.
Na afloop kwam barman, schilder, alleskunner Ad Kok de moegestreden voetballers in de kleedkamer voorzien van een kratje spraakwater. Nadat deze traditiegetrouw op de put werd geplaatst kon het officiële gedeelte beginnen. De anekdotes vlogen je om de oren en er werden al voorzichtig plannen gemaakt om het Braziliaanse trainingskamp in Fortaleza nog eens over te doen. Sponsors kunnen zich melden bij coördinator Eduard van der Kleij. Moet Eduard als tegenprestatie een keer een bedrijfspandje openen of een prijsuitreiking verzorgen op een personeelsfeest dan is dat bij donaties boven de EUR 1000,- geen enkel probleem.


Het bleek al met al een zeer geslaagde avond en dus is er meteen een nieuwe training gepland. Uit navraag bij Pieter Vermeer en Ben Jonker werd duidelijk dat de hersteltijd van een hamstringblessure ongeveer drie weken bedraagt en dus is gekozen voor donderdag 19 mei. Dat geeft ook de oude legendes met koudwatervrees de mogelijkheid om zich mentaal en fysiek voor te bereiden.


Je carrière is namelijk pas écht voorbij als je helemaal stopt. Tot die tijd genieten we weliswaar op een ander niveau, maar met dezelfde bezieling van oude vriendschappen, (te) sterke anekdotes en het mooiste spelletje van de wereld. Mocht je mee willen doen dan ben je van harte welkom!

Oud ijsselmeervogels

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

27
apr
Kingsday 3.0 Party

Kingsday 3.0 Party
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen