Nieuws

Volgen op

Column: Ontwikkelingen vanuit de TC

De technische commissie (TC) zal periodiek communicatie verzorgen via de officiële kanalen van de club om iedereen mee te nemen in het reilen en zeilen van dit belangrijke orgaan binnen de vereniging. De ogen binnen IJsselmeervogels zijn veelal gericht op de A-selectie, vandaar dat we jullie graag regelmatig bijpraten middels deze column.

Benadering

Een aantal weken geleden werden wij als leden en supporters gevraagd om toe te treden tot de TC. We hoeven niemand uit te leggen wat het betekent om deze rol op je te nemen. De tijdsinvestering is enorm en de druk om te presteren misschien nog wel groter. Er werd ons door het bestuur wat bedenktijd gegund, maar het gezonde verstand was er net als onze partners al heel snel uit: Absoluut niet aan beginnen! Toch werden we vorige week donderdag met zijn zessen gepresenteerd als nieuwe TC. De enige reden dat we aan deze grote uitdaging zijn begonnen, is clubliefde. Niets meer en niets minder.

Verantwoordelijkheid

Als leden, maar vooral ook als supporter van IJsselmeervogels, zijn wij namelijk van mening dat het anders moet en anders kan. Dan kun je twee dingen doen. Vanaf de zijlijn toekijken en hopen dat het beter gaat, of je kunt de uitdaging oppakken als het bestuur je daarvoor vraagt. Het laatste hebben wij gedaan, vooral omdat we er van overtuigd zijn dat we met elkaar in staat zijn om de club terug te brengen waar het hoort, namelijk aan de top van het amateurvoetbal, met een elftal waarmee onze supporters en sponsors zich kunnen identificeren.

Stabiliteit

Een blik op de ranglijst vertelt helaas een heel ander verhaal. Ons eerste elftal staat er momenteel niet goed voor en dat is voor iedereen die betrokken is bij de club reden tot zorg. Dat levert emotie op en iedereen gaat hier op zijn eigen manier mee om. Wij zien het als onze eerste taak om in de roerige tijd waarin wij nu starten de rust te bewaren. De club is gebaat bij een stabiel technisch beleid en dus gaan we samen met de technische staf aan de slag om voorwaarden te creëren voor betere resultaten. Dat dit in deze fase van de competitie niet makkelijk is mag duidelijk zijn. Spelers die ons écht kunnen helpen bijvoorbeeld zijn zeer schaars en het budget is feitelijk al uitgegeven. We zullen daarom heel creatief moeten zijn.

Toekomst

Onze blik is vanaf het moment dat wij gestart zijn gericht op de toekomst. Toch is het daarnaast ook zaak om antwoord te vinden op de vraag waarom onze verwachtingen als topamateurclub niet overeenkomen met de resultaten in de afgelopen tien jaar. Ons beste resultaat in deze periode was een derde plek in de Tweede Divisie, terwijl we vaker dan ons lief is in het rechterrijtje zijn geëindigd. Als we niet bereid zijn om naar achterliggende oorzaken te kijken zal de geschiedenis zich blijven herhalen. Die vicieuze cirkel zullen we dus moeten doorbreken.

Tijd

Belangrijke voorwaarde is dat we voldoende de tijd krijgen om aan onze doelstellingen te bouwen. Tijd is echter een schaars goed binnen de voetballerij en IJsselmeervogels is daarop zeker geen uitzondering. Als het niet loopt dan zijn de kritieken niet mals en als er wat te vieren valt dan gaat het dak er meteen vanaf. Die uitersten passen nou eenmaal bij onze club en het voetbalgekke dorp waar wij wonen. We hebben niet de illusie dat we daar wat aan kunnen veranderen en dat willen we ook helemaal niet. Het is alleen belangrijk om als TC de juiste dingen te blijven doen, ook als het stevig stormt binnen de club. We hopen dat wij daarbij zoveel mogelijk steun en vertrouwen krijgen van een ieder die IJsselmeervogels een warm hart toedraagt. We moeten als echte Rooien achter elkaar gaan staan (en blijven staan) om weer daar te komen waar we horen.

Communicatie

Het is de bedoeling dat wij periodiek meer informatie zullen delen over onze plannen en werkwijze. Op deze manier willen wij alle betrokkenen bij de club IJsselmeervogels een update geven om meer gevoel te krijgen met waar wij als TC mee bezig zijn. De volgende keer gaan wij verder in op onze visie op de samenstelling van de selectie en de eigen identiteit die wij daar graag in terug willen zien.

Rooie groet,
De TC!

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

15
dec
Oliebollentraining

Oliebollentraining
Bijvelden IJsselmeervogels

21
dec
Kerstborrel en uitreiking Kerstattentie

Kerstborrel en uitreiking Kerstattentie
Kantine IJsselmeervogels

28
dec
FIFA 23 Koppeltoernooi

FIFA 23 Koppeltoernooi
Kantine IJsselmeervogels

30
dec
Klaverjastoernooi

Klaverjastoernooi
Kantine IJsselmeervogels

Alle evenementen