Nieuws

Volgen op

G-team wint na strafschoppen van team Ronald Koeman

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Ronald Koeman & Friends speelde die avond de jaarlijkse wedstrijd tegen het G-team van IJsselmeervogels. Het lijkt zo gewoon maar het is vrij uniek dat de oud-international, ex-speler van Ajax, PSV, Barcelona en nu trainer van de Engelse topclub Everton tijd vrij maakt in zijn overvolle agenda om ieder jaar weer te spelen tegen het G-team van de Vogels.

Dit jaar had Ronald een supersterke selectie naar de Westmaat meegenomen met o.a. spelers als good-old Sjaak Swart (80+, groot respect!), Aron Winter, Yannis Anastasiou en Olaf Lindenbergh. Koeman gaf vooraf in De Bunschoter al aan dat hij deze selectie hard nodig zou hebben om het sterke G-team van zich af te houden: "Normaal stem ik mijn tactiek bijna nooit af op de tegenstander maar bij het G team zal ik wel moeten’’, aldus de trainer van Everton.

De delegatie (komend vanuit alle windstreken van Nederland) was om 18:00 uur al aanwezig in de Salentein Lounge, waar gastheer Geurt Roos hen trakteerde op koffie en overheerlijke kibbeling (aangeboden door Tico’s Vis). Ondertussen druppelden ook de spelers van het G-team binnen en werd de kleedkamers opgezocht voor een serieuze voorbereiding. Ook ex-topscheidsrechter en levensgenieter Roelof Luinge was inmiddels gearriveerd. Roelof is ieder jaar weer belangeloos actief en geniet met volle teugen.

Het G-team aangevuld met wat gastspelers was klaar voor de match die uiteindelijk een spectaculair scoreverloop kende met een eindstand van 8-8. Opvallend detail: de kortgeleden 50 jaar geworden Henk Anton scoorde maar liefst 5 doelpunten. Deze spits staat altijd op de goede plek en is bekend om zijn laatste tikkie (ook al is het niet altijd nodig, Henk Anton neemt geen enkel risico). Na afloop werden er nog penalty’s genomen om de uiteindelijke winnaar aan te wijzen. Het G-team trok aan het langste eind en zo kwam er een eind aan een prachtige wedstrijd.

De avond was hiermee overigens nog niet tot zijn einde omdat het hele gezelschap was uitgenodigd door Jan ‘’Harko’’ van de Groep van Grand Cafe 033. De oudere supporters weten nog wel dat “Harko” de eerste sponsor was van de Vogels. De spelers werden in de jaren 70 regelmatig getrakteerd op een halve kip met patat. Om dit in ere te houden had 033 ook deze avond de beroemde halve kip op het menu staan. Koeman & Friends en ook de G-team spelers genoten van deze heerlijke maaltijd. G-teamspeler en komiek Joeri werd deze avond omgedoopt tot hulp in de bediening wat weer de nodige komische situaties opleverde.

Kortom het was weer een prachtig evenement. Ronald Koeman gaf nog aan dat hij er alles aan zou doen om ook in 2018 weer naar Spakenburg te komen. De beelden van deze avond worden zaterdag uitgezonden door LOS tv.

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

3
nov
Algemene Ledenvergadering

Algemene Ledenvergadering
Online - Kantine IJsselmeervogels

Alle evenementen