Nieuws

Volgen op

Buitenhuis en Brummel bezig aan laatste seizoen

Na acht seizoenen scheiden aan het eind van dit seizoen de wegen van Jeffrey Buitenhuis en onze club. De verdediger wilt meer tijd voor zijn gezin en eigen onderneming. Ook doelman Stef Brummel vertrekt. Hij gaat op zoek naar een club waar hij als eerste keeper aan de slag kan.

Buitenhuis (29) kwam in de zomer van 2014 over van FC Den Bosch, waar hij vijftig wedstrijden voor het eerste elftal speelde. Daarvoor kwam de blonde mandekker al uit in de jeugdopleiding van de Bosschenaren, al begon hij zijn carrière in zijn geboorteplaats Utrecht bij het lokale USV Hercules. De robuuste verdediger kwam tot ruim 175 optredens in ons eerste elftal en won onder meer de districtsbeker West I, de landelijke KNVB beker voor amateurs en het kampioenschap in de derde divisie.

Jeffrey Buitenhuis is bezig aan zijn laatste maanden bij De Vogels

Erwin van der Lugt over het vertrek van Buitenhuis: “Jeffrey heeft na dit seizoen acht mooie jaren achter de rug en kan terugkijken op een mooi hoofdstuk bij onze club. Hij heeft in gesprek met ons aangegeven deze periode te willen afsluiten en af te wachten wat er op zijn pad komt. We zijn Jeffrey enorm dankbaar voor zijn inzet in de afgelopen acht jaar en hopen hem, in wat voor hoedanigheid dan ook, terug te zien bij onze club.”

De in Apeldoorn woonachtige Stef Brummel (23) speelt sinds 2019 op de Westmaat en kwam over van het beloftenteam van profclub Vitesse. Hij vervult sindsdien met name een reserverol achter eerste doelman Jaimy Schaap en speelde diverse wedstrijden in de KNVB beker. In die bekerduels staan de uitstekende optredens van Stef Brummel tegen FC Den Bosch en Go Ahead Eagles velen nog nauw op het netvlies.

Stef Brummel verlaat IJsselmeervogels na 3 seizoenen

Van der Lugt hierover: “In goed gezamenlijk overleg hebben we besloten om volgend seizoen niet verder te gaan met elkaar. Stef wil graag ergens aan de slag als eerste doelman en als club zijn we ook van mening dat deze stap nu de beste is. We zijn de afgelopen jaren gezegend geweest met een reservedoelman van zijn niveau en wensen hem veel succes met zijn zoektocht naar een nieuwe club”

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

5
apr
Jubileumborrel Club van 100

Jubileumborrel Club van 100
Gastenontvangst

6
apr
Eemdijk uit

Eemdijk uit
Feesttent bij Kantine

12
apr
Gooische Vrouwen Bingo: Royalty Edition

Gooische Vrouwen Bingo: Royalty Edition
Kantine

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

Alle evenementen