Nieuws

Volgen op

Loenen langer een Rooie

Jan Loenen is ook de komende twee jaar verbonden aan de A-selectie van IJsselmeervogels. De sportverzorger gaat daarmee zijn zesde en zevende seizoen in op De Westmaat en kwam een verlenging overeen tot de zomer van 2025.

Loenen, in het dagelijks leven stagedocent op een praktijkschool in Haarlem, is momenteel bezig aan zijn vijfde seizoen bij IJsselmeervogels. Hij kwam medio 2018 over van ASV de Dijk, waar hij twee seizoenen als verzorger en hersteltrainer actief was. Daarvoor was hij onder meer actief bij AFC, Feyenoord (A-jeugd), Young Boys, FC Volendam en Quick Boys. Sinds de zomer van 2021 combineert hij zijn rol als verzorger met die van prestatiecoach, waarbij hij zich richt op het meten en bijhouden van de fysieke gesteldheid van de spelers via gps-sensoren en hartslagmeters.

De technische commissie over de contractverlenging: "We zijn erg tevreden met hoe Jan zijn rol in de staf op dit moment invult, in samenwerking met onze fysiotherapeut Peter van Selm en de technische staf. Daarnaast zien we dat hij qua mentaliteit goed bij de club past. Tenslotte heeft hij met de introductie van meetapparatuur, dat in samenspraak met hem is aangeschaft, een nieuwe stap gemaakt in de professionalisering van onze A-selectie. Hoewel dit van een afstand geen effect lijkt te hebben op de huidige sportieve prestaties, zijn we er van overtuigd dat dit uiteindelijk wel het verschil gaat maken. We zijn dan ook blij dat Jan ook de komende twee seizoenen aan onze club verbonden blijft."

JL

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

27
apr
Kingsday 3.0 Party

Kingsday 3.0 Party
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen