Nieuws

Volgen op

Ook Bjorn van Gorkom naar De Westmaat

IJsselmeervogels heeft nadat het eerder Steff van Rooijen aan zich wist te binden ook Bjorn van Gorkom gecontracteerd voor het komende seizoen. De 18-jarige centrumverdediger komt over van USV Hercules en tekent een contract voor de duur van één seizoen.

Van Gorkom startte zijn voetballoopbaan bij VV Maarssen. In de Onder-17 stapte hij als eerstejaars over naar USV Hercules waar hij in drie seizoenen indruk maakte en in 2018 nog werd uitgeroepen tot ‘Talent van het jaar’. In zijn derde seizoen bij de Herculieden werd hij als eerstejaars in het Onder-19-team al diverse malen opgeroepen bij het eerste elftal en begon hij zelfs enkele malen in de basisformatie. Dit betekende een debuut in de Derde divisie op zestienjarige leeftijd, onder toenmalig trainer Eric Speelziek.

Zijn debuut als jongeling in de Derde divisie leidde ertoe dat Van Gorkom op de radar kwam bij FC Utrecht, waar hij in dat seizoen ook enige tijd meetrainde met de Onder-19-ploeg. Ook Almere City FC had interesse, maar de verdediger bleef USV Hercules uiteindelijk trouw.

Dit seizoen maakte Van Gorkom de officiële overstap naar de A-selectie en daar is de centrumverdediger al direct een vaste waarde in het centrum van de verdediging. Onder trainer Jochem Twisker startte Van Gorkom alle wedstrijden in de basis, waar hij een centraal koppel vormt met de ervaren en voormalige Vogels-verdediger Ralph Hovestad.

André van Diermen: “Bjorn geldt als groot talent uit de regio en wilden we om die reden graag aan ons binden. We zijn dan ook blij dat dat gelukt is. Met Bjorn hebben we een ambitieuze speler, die ondanks zijn jonge leeftijd al veel wedstrijdervaring op een hoog niveau heeft opgedaan. Een hardwerkende verdediger die daarnaast ook snelheid en tactisch inzicht met zich meebrengt.”

We feliciteren Bjorn met zijn overstap naar de Westmaat en wensen hem daarin vele sportieve successen toe.

BjornvanGorkom

Terug

Deel via
Alle video's

Recente media

Alle video's