Nieuws

Volgen op

Schaap verlengt tot 2025

IJsselmeervogels en Jaimy Schaap hebben in goed overleg het lopende contract opengebroken en verlengd tot de zomer van 2025. De 25-jarige doelman is bezig aan zijn vierde seizoen en gaat daar nog vijf jaar aan vastplakken.

Jaimy 2025Schaap keerde in het voorjaar van 2016 terug naar IJsselmeervogels waar hij ook in de jeugdopleiding al deel van uitmaakte. Via onder meer FC Utrecht, Dutch Lions (V.S.) en FC Dordrecht keerde hij terug bij de club uit zijn geboortedorp, nadat hij zijn contract had ingeleverd bij laatstgenoemde profclub.

Vanaf de zomer van seizoen 2016 was Schaap daadwerkelijk speelgerechtigd en was hij direct onomstreden onder de lat. De Spakenburger, doordeweeks actief bij de door zijn vader opgezette ‘Vishandel Jan Schaap’, miste sindsdien slechts twee competitieduels: een wegens een lichte knieblessure en een doordat Raymon van Emmerik een afscheidsduel gegund werd. De duels rondom de KNVB beker werden traditiegetrouw gegund aan de reservedoelman, met uitzondering van het bekerduel tegen Noordwijk in 2018. Het betekent dat de teller voor Schaap inmiddels op 116 officiële duels staat.

In 2017 kwam Schaap een verlenging overeen tot de zomer van 2021 met een optie voor nog twee extra seizoenen. Deze optie wordt dus in feite gelicht en verlengd met nog eens twee extra jaren. Sindsdien speelt Schaap bovendien een belangrijke rol in de ontwikkeling van nieuw keeperstalent in de jeugdopleiding.

Voor de technische commissie reden tot enthousiasme, bij monde van André van Diermen: “Jaimy bewijst wekelijks een fantastische doelman te zijn. Enerzijds door zijn kwaliteiten onder de lat, anderzijds door zijn rol in de kleedkamer. Jaimy weet de Spakenburgse winnaarsmentaliteit perfect over te brengen in de groep en in de club en past bovendien perfect in ons beleidsplaatje voor een herkenbaar elftal. Met deze verlenging zorgen we voor continuïteit in het keepersbestand. Al met al zijn we enorm blij Jaimy ook de komende jaren in de A-selectie te hebben.”

 

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen