Nieuws

Volgen op

Talentvolle Boudouni naar IJsselmeervogels

IJsselmeervogels heeft zich voor komend seizoen verzekerd van de diensten van Ilias Boudouni. De 21-jarige talentvolle aanvaller komt over van OFC Oostzaan en tekent een contract tot medio 2022.

IliasBoudouni ajax

De in het Noord-Hollandse Zwaag woonachtige Boudouni, die een Frans-Nederlandse nationaliteit heeft, begon zijn loopbaan bij het Hoornse Hollandia. Via AFC ’34, Volendam Onder 17, Zeeburgia Onder 19, Almere City Onder 19 en het Portugese Rio Ave Onder 19 en Onder 23 laveerde de talentvolle Boudouni tussen het spelen op hoog amateurniveau en het onderdeel zijn van een professionele jeugdopleiding.

In januari 2019 keerde Boudouni vanuit het Portugese Vila do Conde, waar Rio Ave haar wedstrijden speelt, terug naar Nederland om bij Ajax Zaterdag aan te sluiten. Bij Ajax Zaterdag werd de ambitieuze aanvaller direct basisspeler in het eerste elftal, waar hij dankzij zijn goede spel in dat anderhalve seizoen opviel bij vv Katwijk. Bij de Katwijkers startte hij dit seizoen de voorbereiding. Tijdens de voorbereiding bleek er een verschil in de verwachtingen van de rol en doordat er nog geen bindende wedstrijd gespeeld was, kon Boudouni nog onder het contract uit en tekende hij een contract bij OFC, waar hij zodoende sinds afgelopen zomer actief is.

Erwin van der Lugt: “Met Ilias halen we een jonge talentvolle speler binnen die op meerdere posities voorin inzetbaar is. Hij bezit over een goede individuele actie en kan ook met zijn snelheid voor gevaar zorgen. Verder is Ilias enorm gedreven en wil zich graag op het hoogste amateurniveau ontwikkelen en bewijzen. Dat past goed binnen de visie van de technische commissie en wij zullen hem daarin ook ondersteunen. Wij wensen Ilias veel succes bij IJsselmeervogels en hopen dat hij de club vele mooie momenten zal bezorgen.”

Ilias Boudouni is het zesde nieuwe gezicht in de A-selectie. Naast Boudouni maakten we eerder al de komst van Jesse Wielinga, Daniel van Son, Khalid Tadmine, Darren Rosheuvel en Steven Sánchez Angulo bekend.

Fotografie: Orangepictures / Rob van Vliet

Terug

Deel via