Nieuws

Volgen op

Timo Kozjak naar A-selectie

Timo Kozjak maakt komende zomer de overstap naar de A-selectie van IJsselmeervogels. De 18-jarige verdediger is bezig aan zijn zevende seizoen op de Westmaat en gaat volgend seizoen de overstap maken naar de hoofdmacht.

TimoKozjak

In 2013 maakte Timo met zijn oudere broer Sergio de overstap van ASC Nieuwland naar IJsselmeervogels. Timo startte destijds in Onder 13-1 als centrale middenvelder, maar vond al snel zijn plek op de positie van centrumverdediger.

In de opleiding doorliep hij na zijn overstap naar IJsselmeervogels de resterende selectie-elftallen en kende daarin een succesvolle periode. Zo won hij ondermeer de beker met Onder 17 en maakte hij promotie naar de tweede divisie mee als B-junior in Onder 19. Tevens werd hij diverse malen geselecteerd voor het beloftenteam (Onder 23). Dit seizoen speelt Kozjak, in het dagelijks leven werkvoorbereider bij Heinen & Hopman, in Onder 19 en maakte hij al zijn officieuze debuut in het eerste elftal in de oefenwedstrijd tegen FC Groningen.

Peter van Diermen, hoofd opleidingen bij IJsselmeervogels, is blij met de overstap van de jongste Kozjak. “Timo startte bij ons op het middenveld, maar al snel zagen we in hem een uitstekende centrumverdediger. Een kopsterke mandekker met een bovengemiddelde winnaarsmentaliteit, die bovendien een goede cross-pass heeft.”

Bekijk hier de volledige selectie

Terug

Deel via