Nieuws

Volgen op

Ton Cornelissen ook komend seizoen assistent-trainer

Nadat eerder al Berry Smit zich committeerde aan nog een seizoen bij IJsselmeervogels volgde deze week ook assistent-trainer Ton Cornelissen. De 56-jarige Bredanaar verlengde zijn contract met een seizoen.

Cornelissen, voormalige jeugdinternational en spits van onder meer NAC, RKC, De Graafschap, PAOK Salloniki en Sparta, is in het dagelijks leven sinds 2017 als scout actief voor RKC Waalwijk. Daarnaast vervulde hij In de afgelopen jaren diverse trainersfuncties binnen diezelfde club. Zo was hij in het verleden ander meer specialistentrainer bij het eerste elftal en assistent bij de beloften. Daarvoor had hij van 2014 tot en met 2016 een soortgelijke functie bij NAC Breda.

Van de zomer van 2013 tot de zomer van 2019 was voetbaldier Cornelissen naast zijn baan bij NAC Breda en later RKC actief als assistent-trainer bij Kozakken Boys. Met Kozakken Boys werd hij in 2015 zaterdagkampioen, door de Topklasse zaterdag te winnen. In de twee seizoenen daarna werd Kozakken Boys, met Cornelissen als assistent, tweede achter respectievelijk Jong AZ (16/17) en Katwijk (17/18) in de Tweede divisie.

Vorig seizoen besloot Cornelissen, toe aan wat nieuws na zes seizoenen Kozakken Boys, de overstap te maken naar tweedeklasser TSC. In een verder verleden was hij trainer van onder meer SCO/TOFS, Oisterwijk en Altena. Dit seizoen is hij bezig aan zijn eerste jaar in dienst van IJsselmeervogels.

Erwin van der Lugt: “Ton beschikt over een groot tactisch inzicht en is een belangrijke factor in de goede sfeer binnen de spelersgroep. Daarnaast staat hij open voor de vernieuwingen op het gebied van de fysieke ontwikkeling van spelers, die de TC voor ogen heeft. Verder zien we dat Ton ook binnen de vereniging goed ligt, getuige onder meer zijn proeftraining aan een van onze seniorenteams en zijn vele gesprekspartners in de kantine, eerder dit seizoen. We zijn blij dat hij ook komend seizoen nog bij de A-selectie betrokken is.”

 

Terug

Deel via