Nieuws

Volgen op

Van den Ban bezig aan laatste maanden bij onze club

Mike van den Ban gaat vertrekken bij IJsselmeervogels. De 29-jarige aanvaller heeft aangegeven komend seizoen bij een andere club te willen spelen, waardoor zijn verblijf beperkt blijft tot één seizoen.

De in Amsterdam woonachtige buitenspeler kwam afgelopen zomer over van Katwijk waar hij op dat moment vier seizoenen had gespeeld. Daarvoor speelde de aanvaller, die ook op het middenveld terecht kan, bij onder meer Koninklijke HFC, VVV-Venlo en de jeugdopleiding van HFC Haarlem en ook Ajax.

Van den Ban begon dit seizoen in de basiself, maar raakte in de openingswedstrijd geblesseerd. De laatste wedstrijd tegen Quick Boys stond hij weer fit tussen de lijnen maar het afbreken van de competitie door corona gooide roet in het eten. De teller staat daarmee tot nu toe op drie wedstrijden waarin Van den Ban een keer scoorde en twee assists gaf.

Erwin van der Lugt betreurt het vertrek van Van den Ban: “We hadden Mike er voor komend seizoen graag bij gehouden, maar hij heeft aangegeven te willen vertrekken. Mike heeft zich altijd professioneel opgesteld en liet zich met name in de wedstrijd tegen Jong FC Volendam van zijn beste kant zien, getuige zijn goal en assists in de invalbeurt. Als we in 2021 weer mogen voetballen hopen we dat spelniveau weer te zien. Daarnaast wensen we Mike natuurlijk veel succes in zijn verdere loopbaan.”

Van den Ban is inmiddels de vierde speler die zijn vertrek aankondigde. Eerder werd bekend dat ook Sonny Monteiro, Robbert Olijfveld en Huib Oversloot De Westmaat gaan verlaten. Daar tegenover staat, tot nu toe, de komst van Daniel van Son, Khalid Tadmine en Jesse Wielinga.

Foto: IJsselmeervogels Media / Stephan Nagel

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen