Nieuws

Volgen op

Van den Meiracker minimaal tot 2022 bij IJsselmeervogels

Danny van den Meiracker heeft zijn contract bij IJsselmeervogels gisteravond met twee jaar verlengd. De 30-jarige spits is daarmee tot de zomer van 2022 verbonden aan de club.

Van den Meiracker startte zijn carrière bij SV Baarn. Via de jeugdopleiding FC Utrecht keerde hij terug bij de ploeg in zijn geboorteplaats waar hij op 15-jarige leeftijd debuteerde in het eerste. Via Onder-19 van SV Spakenburg brak Van den Meiracker in 2009 vervolgens ook daar door in het eerste elftal. In de zomer van 2012 waagde de topschutter de overstap naar Eredivisionist NEC Nijmegen. Ondanks een goede voorbereiding wordt het verblijf geen succes (slechts vijf invalbeurten) en stapt de spits over naar FC Oss. In twee seizoenen bij de Brabantse formatie scheurt Danny van den Meiracker net zo vaak zijn kruisbanden. Het betekent voor de spits dat zijn tweejarig verblijf bij FC Oss eindigt met slechts 10 duels in de Jupiler League.

Na zijn verblijf in Oss keert Van den Meiracker in 2015 terug bij SV Spakenburg. Onder Jochem Twisker wordt hij clubtopscorer met 15 treffers. Een seizoen later werd hij als aanvoerder slachtoffer van een moeizame eerste seizoenshelft en werd hij uit de selectie gezet. FC Lienden sloeg toe en verleidde Van den Meiracker in de winter van 2017 tot een overgang naar de Betuwse formatie. In anderhalf jaar FC Lienden komt de spits in 45 wedstrijden tot maar liefst 34 treffers.

Van den Meiracker kwam in de zomer van 2018 naar IJsselmeervogels. In zijn eerste seizoen was de aanvalsleider met twintig goals direct belangrijk voor De Rooien. Ook dit seizoen staat de Baarnaar weer boven in de topscorerslijst, met vier goals in evenzoveel duels.

André van Diermen over de contractverlenging: “Danny vormt al jaren tot een van de topspitsen van de Tweede divisie. Ook dit seizoen laat hij zijn onschatbare waarde zien als fysiek sterke targetman, met kopkracht en een neus voor de goal. In combinatie met het dynamische spel van zijn twee voorhoedegenoten is het dikwijls genieten van onze voorhoede. Bovendien past een speler uit de regio perfect in ons beleid om tot een herkenbaar elftal te komen. Om die reden wilden we snel met Danny aan tafel en aangezien ook hij het erg goed naar zijn zin heeft, kwamen we al snel tot overeenstemming.”

We feliciteren Danny van den Meiracker met zijn contractverlenging en wensen hem ook de komende twee seizoenen veel sportief succes!

Terug

Deel via
Alle video's

Recente media

Alle video's