Nieuws

Volgen op

Voorbeschouwing IJsselmeervogels - Katwijk

Na de nederlaag in de KNVB Beker en de kansloze 2-0 nederlaag bij HHC Hardenberg, waar we nog goed wegkwamen, krijgen we zaterdag regerend landskampioen Katwijk op bezoek.

Als kampioen van de Jack’s League is Katwijk automatisch geplaatst voor het hoofdtoernooi van de KNVB Beker. Om die reden hoefde de Katwijkers deze week dus niet uit te komen in de tweede kwalificatieronde. Dit in tegenstelling tot IJsselmeervogels. De Vogels hadden zelfs overwerk tegen de nummer 14 uit de Derde divisie omdat de wedstrijd geen winnaar opleverde in 90 minuten. Penalty’s moesten uiteindelijk bepalen wie naar het hoofdtoernooi van de KNVB Beker ging. Na zestien penalty’s was Hoek met 6-5 de winnaar.

Als grote favoriet voor de titel begonnen de Katwijkers op 20 augustus aan de Tweede divisie met een klinkende 7-0 overwinning op Jong Volendam. Hierna volgde wisselende resultaten. Uit bij Noordwijk (1-1) en AFC (1-0) werden punten verspeeld. Tussendoor ging wel Scheveningen aan de zegekar (1-0).
De laatste twee wedstrijden leverde de Katwijkers vier punten op. In de derby bij Quick Boys werden drie punten meegenomen na een 1-3 overwinning en afgelopen zaterdag werden de punten gedeeld op het eigen sportpark De Krom tegen de verrassende koploper De Treffers. Er werd niet gescoord.

Met elf punten staat Katwijk op de 4e plaats op de ranglijst. Een positie waar IJsselmeervogels momenteel alleen maar van kan dromen. De Vogels staan momenteel op de 17e positie en hebben de punten dus keihard nodig. Of Katwijk hiervoor de ideale tegenstander is is nog maar de vraag. De laatste keer dat IJsselmeervogels van Katwijk won is namelijk al een tijdje terug. De laatste 9 ontmoetingen leverden De Vogels slechts 2 gelijke spelen op. De overige 7 wedstrijden gingen verloren. In het begin van het seizoen 2015/16 werd er op De Krom in Katwijk met 1-2 gewonnen.


Bryan Burgerhout scoorde tegen Katwijk de winnende treffer

Tegenstander Katwijk kende in het seizoen 2013/14 net zo’n seizoen als IJsselmeervogels. Het wilde in dit seizoen maar niet lukken voor de Katwijkers en uiteindelijk was degradatie een feit. Saillant detail is dat Katwijk het jaar hiervoor de landstitel opeiste.
In dat seizoen won IJsselmeervogels op De Westmaat van de Katwijkers met 4-3. Bryan Burgerhout werd met een treffer in de 85e minuut de matchwinner.
Momenteel bivakkeert IJsselmeervogels in de onderste regionen in de Jack’s League. Uiteraard is de competitie nog lang en wordt er nog niet over degradatie gesproken. Maar dat de situatie zorgelijk is staat buiten kijf. Of de weg omhoog tegen Katwijk al ingezet kan worden zal zaterdagmiddag blijken.

Om de wedstrijd te volgen kunt u natuurlijk naar De Westmaat komen om IJsselmeervogels – Katwijk live te aanschouwen. Is dat om één of andere reden niet mogelijk is het misschien een optie de wedstrijd via Radio M te beluisteren. Via 93.1 FM doet Menno Schilder live verslag. Ook kunt u naar www.twitter.com/VVIJV gaan. Hier wordt namelijk ook live verslag gedaan van het duel.

Scheidsrechter van dienst is deze keer Thom Winkel. Hij zal worden geassisteerd door de heren Tuncay Balta en Gerke Jansen. In tegenstelling tot afgelopen dinsdag in de KNVB Beker is er zaterdag wel een vierde official. Dit is Erik ter Brake.
Scheidsrechter Winkel zal om 15:00 uur af laten trappen op De Westmaat.

Tot zaterdag!

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

27
apr
Kingsday 3.0 Party

Kingsday 3.0 Party
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen