Nieuws

Volgen op

Voorbeschouwing IJsselmeervogels - Noordwijk

IJsselmeervogels - Noordwijk is een klassieker in het zaterdagvoetbal. Beide ploegen vochten sinds de invoering van de eerste klasse in 1970 menigmaal een duel uit.

Aanstaande zaterdag is het vierde onderlinge duel sinds 21 september 2018 en het resultaten zijn in het voordeel van de kustbewoners. Twee keer won Noordwijk. Eén keer won IJsselmeervogels. Kijken we verder terug tot 2011 dan kun je concluderen dat Noordwijk een echte angstgenger is. Van de 10 duels werd er slechts 2x gewonnen.

IJsselmeervogels speelde afgelopen zaterdag gelijk in de derby tegen Spakenburg. Noordwijk speelde eveneens met 1-1 gelijk, tegen het Amsterdamse AFC en staat op een keurige 7e plek met 6 punten voorsprong op IJsselmeervogels. Bij winst kunnen de rooien het gat dichten tot 3 punten.

Als je het vooraf bekijkt pakten de Vogels 25 punten op de eigen rode zijde van De Westmaat en nam Noordwijk 14 punten mee terug naar de Noordzee op vreemde bodem. Maar zoals eerder gerefereerd zegt dat niet zoveel.

De ploeg van Trainer Kees Zethof maakt gemiddeld 1,4 goals per wedstrijd, krijgt er 1,33 tegen en pakt 1,5 punt per wedstrijd.

Uit won Noordwijk ondanks een treffer van Sánchez Angulo met 3-2

Noordwijk pakte de laatste duels 4 duels 8 punten, waaronder een knappe 2-0 zege op koploper Katwijk. Wel werd er thuis met 1-2 verloren van Excelsior Maassluis. IJsselmeervogels haalde uit de laatste 4 duels hetzelfde aantal punten dus wat dat betreft gaan beide clubs gelijk op.

De selectie van Noordwijk herbergt een aantal bekende namen waaronder Rob Overvliet, Emiel Wendt, oud-Ajaxspeler Donovan Slijngard en Nick van Staveren.

De selectie van IJsselmeervogels blijft onderhevig aan wijzigingen. Vandaag werd bekend dat Jerrel Hak, overgekomen in de winterstop van GVV Unitas, naar Sparta Rotterdam vertrekt. Jeffery Buitenhuis vertrekt naar het Wierdense SVZW maar het was al even bekend dat hij de club gaat verlaten.

Vanaf 15:00 uur kunt u deze wedstrijd aanschouwen aan de rode kant van De Westmaat. Is dit niet mogelijk is de wedstrijd uiteraard live te volgen via ons Twitteraccount of via Radio M, via 93.1 FM. Ook via de website van RTV Utrecht zal het duel live te volgen zijn. Wanneer u de bekende stem van René van den Berg hoort weet u dat u de verrichtingen van IJsselmeervogels meekrijgt.

Scheidsrechter van dienst is Kevin Puts. Hij wordtt geassisteerd door Marco Ribbink en Michael Rasch. Jorg Ordelmans is aangesteld als vierde official.

Vanaf deze kant wensen wij u een prettige wedstrijd toe.

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

5
apr
Jubileumborrel Club van 100

Jubileumborrel Club van 100
Gastenontvangst

6
apr
Eemdijk uit

Eemdijk uit
Feesttent bij Kantine

12
apr
Gooische Vrouwen Bingo: Royalty Edition

Gooische Vrouwen Bingo: Royalty Edition
Kantine

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

Alle evenementen