Nieuws

Volgen op

Voorbeschouwing Koninklijke HFC - IJsselmeervogels

Na de eerste competitieoverwinning en de gewonnen oefenwedstrijd tegen Urk gaan we zaterdag op bezoek bij Koninklijke HFC. De wedstrijd in Haarlem start zaterdag om 15:30 uur.

Als we de ranglijst erbij pakken vinden we HFC op de achtste plaats. Winst en verlies is eerlijk verdeeld. Beiden tweemaal. De Haarlemmers hebben twee punten meer als IJsselmeervogels.
Achtereenvolgens Noordwijk (0-1) en ASWH (3-2) werden verslagen. Bij Excelsior Maassluis ging het mis. Koninklijke HFC verloor met 3-2.
Afgelopen zaterdag werd op eigen veld met 0-1 verloren van HHC. De kansen waren er zeker voor de thuisclub, maar goals bleven uit. Een knullige tegengoal betekende 0 punten.

Zoals bekend won IJsselmeervogels met 3-2 van ASWH door een late treffer van verdediger Kai Heerings en schreef het zo de eerste driepunter van het seizoen bij. Dit smaakt uiteraard naar meer.

Kai Heerings werd afgelopen zaterdag de matchwinner

Makkelijk zal het waarschijnlijk niet gaan worden voor de mannen van Berry Smit. Koninklijke HFC is namelijk altijd een lastige tegenstander voor De Vogels. Van de vijf competitiewedstrijden die we tegen de Haarlemmers speelden werden er namelijk maar 2 gewonnen. De andere drie duels gingen verloren. Zo ook de laatste twee onderlinge ontmoetingen. In 2018/19 gingen we er in Haarlem met 4-1 af. In het seizoen hierna zelfs nog harder. Op De Westmaat won het team van trainer Gert-Jan Tamerus met maar liefst 1-5.

Zoals in de openingsalinea genoemd werd start het duel aan de Spanjaardslaan in Haarlem om 15:30 uur. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Derya Serik. Hij zal worden geassisteerd door de heren Robin Janssen en Gijs van Mun. Wie als vierde man is aangesteld is op het moment van schrijven nog niet bekend.

Tot zaterdag!

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen