Nieuws

Volgen op

Voorbeschouwing Kozakken Boys - IJsselmeervogels

Voordat we vooruitkijken naar de wedstrijd van zaterdag tegen Kozakken Boys kijken we eerst even over onze schouder want als we naar de ranglijst kijken staat IJsselmeervogels na twee wedstrijden gedeeld bovenaan (puur kijkend naar de punten en het doelsaldo). Koninklijke HFC staat door de meer gescoorde doelpunten op de eerste positie.

Waken voor onderschatting
Na een stroeve voorbereiding lijkt Berry Smit de trein op de rails te hebben. Een herkenbaar en hardwerkend elftal zijn de ingrediënten van de behaalde resultaten tot dusver. Zo werden achtereenvolgens Rijnsburgse Boys en HHC Hardenberg op een professionele wijze aan de kant gezet. De volgende horde is Kozakken Boys, dus is verslappen geen optie!

Vorig seizoen
Vorig seizoen werd tweemaal tegen Kozakken Boys gespeeld. De eerste ontmoeting was, net als aanstaande zaterdag, op sportpark De Zwaaier in Werkendam. De Vogels wonnen dit duel met 1-3. Robbert Olijfveld was met twee treffers de gevierde man.
Later in het seizoen werden de punten op De Westmaat gedeeld. Het werd doelpuntloos gelijk.

Robbert Olijfveld maakte er vorig seizoen twee op De Zwaaier

Kozakken Boys in de Tweede divisie
Kozakken Boys brengt al jaren een goede ploeg. In het eerste seizoen van de Tweede divisie werden de Werkendammers tweede achter het ongenaakbare Jong AZ. Een jaar erna maakte Kozakken Boys (of eigenlijk Katwijk) het erg spannend. Katwijk gaf bijna een voorsprong van 8 punten weg, maar zag Kozakken Boys in de laatste wedstrijd niet langszij komen.
2018/19 was een minder seizoen. De Kozakken eindigden dat seizoen op een gedeelde zesde plaats.
Deze plek was ook er in de afgelopen editie, toen het seizoen in maart abrupt werd beëindigd.

Bekende 'Werkendammers'
Gedeeld topscorers van de Werkendammers zijn middenvelder Mark Veenhoven (die er afgelopen zaterdag in het duel met Spakenburg (2-2) twee maakte) en aanvaller Teije ten Den, die (in de openingswedstrijd (3-2 voor Kozakken Boys) tegen ASWH) tweemaal scoorde.
De bekendste spelers van Kozakken Boys zijn natuurlijk Gwaeron Stout en Royston Drenthe. Eerstgenoemde stond vorig seizoen onder contract bij IJsselmeervogels en speelde in het afgebroken seizoen uiteindelijk 1634 minuten in totaal 21 wedstrijden en produceerde in die tijd 3 goals.

Royston Drenthe
Royston Drenthe hoeft eigenlijk geen uitleg. De ex-prof groeide op bij Feyenoord en Excelsior. Brak door bij eerstgenoemde club, maakte een droomtransfer naar Real Madrid, waar hij dik 40 wedstrijden speelde en vervolgde zijn carrière na een verhuur naar Hércules Alicante en Everton bij het Russische Alania Vladikavkaz waarna hij naar Reading vertrok. Hij speelde in Engeland nog een jaar bij Sheffield Wednesday waarna hij een half jaar naar Turkije (Kayseri Erciyesspor) en daarna naar Baniyas SC in de Verenigde Arabische Emiraten ging, waar hij in februari 2017 stopte. Na een klein jaar sloot hij aan bij het Rotterdamse XerxesDZB. In 2018 probeerde hij het nog een keer in het profvoetbal bij Sparta Rotterdam om in augustus 2019 bij Kozakken Boys uit te komen.
Of Drenthe zaterdag ook op het veld staat valt nog te bezien. Hij ontbrak namelijk in de selectie tegen Spakenburg, net als Kay Tejan, die normaal gesproken in de aanval van de Werkendammers staat.


Gaan we oud-prof Royston Drenthe zaterdag op het veld zien?

Scheidsrechter Martijn Vos
De wedstrijd Kozakken Boys – IJsselmeervogels vangt aan om 15:00 uur in Werkendam en zal geleid worden door scheidsrechter Martijn Vos. Hij zal worden geassisteerd door de heren Joris Westhof en Jaimy Pleijte. Vierde official deze middag is Gijs Stevens.

Waar het duel te bekijken?
Er is een hele kleine mogelijkheid dat er enkele uitsupporters aanwezig kunnen zijn. Allereerst zal Kozakken Boys de beschikbare 750 kaarten aanbieden aan de eigen leden. Mochten er dan nog kaartjes over zijn gaan deze in de vrije verkoop. De kans hierop is echter zeer klein! Houd hiervoor de officiële kanalen van Kozakken Boys in de gaten.
Mocht u niet bij de wedstrijd aanwezig kunnen zijn is het mogelijk om de wedstrijd bij IJsselmeervogels in de kantine, tent en sponsorhome te bekijken. De capaciteit is echter beperkt, dus vol = vol!
De wedstrijd is ook live te volgen via RTV Utrecht en uiteraard via ons eigen Twitter kanaal.

Alvast een fijne wedstrijd toegewenst!

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

30
sept
Algemene Ledenvergadering

Algemene Ledenvergadering
Kantine IJsselmeervogels

Alle evenementen
Alle video's

Recente media

Alle video's