Nieuws

Volgen op

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys - IJsselmeervogels

Na een weekend zonder competitieverplichtingen gaat IJsselmeervogels beginnen aan een loodzwaar drieluik in de Jack's League. Rijnsburgse Boys, HHC Hardenberg en Katwijk staan achtereenvolgens op het programma. Te beginnen met het uitduel bij Rijnsburgse Boys.

Een aantal maanden eerder dan gepland betekent de uitwedstrijd in Rijnsburg het debuut van trainer Gert Jan Karsten als hoofdtrainer van IJsselmeervogels. Hoewel TC en ook Karsten zelf benadrukken dat het geen wonderdokter is, valt de keuze om Karsten eerder naar de Westmaat te halen goed te begrijpen. De Nunspeetse oefenmeester is bekend met de Jack's League en heeft al eens een Houdini-act met HHC Hardenberg uitgehaald in dezelfde competitie. Daar stapte de trainer in toen de Hardenbergers laatste stonden met een handjevol punten, maar wist HHC toch te behouden voor de Tweede divisie.

Het debuut van Karsten zal dus plaatsvinden bij Rijnsburgse Boys. Duels met de 'uien' hebben een rijk verleden en zijn ook nog het affiche van de strijd om het zaterdagkampioenschap in de toenmalige hoofdklasse geweest. Waar het voor IJsselmeervogels een jaar van overleven is, draait Rijnsburgse Boys een prima seizoen. Met een vijfde plaats op de ranglijst, slechts drie punten achter plaats twee, is er alle reden tot tevredenheid op Sportpark Middelmors. Rijnsburgse Boys IJsselmeervogels is met recht een klassieker in het zaterdagvoetbal te noemen.

Het heenduel in de competitie resulteerde in een kansloze avond voor IJsselmeervogels. Al snel keken de rooien tegen een 0-2 achterstand aan. Een rode kaart voor Rijnsburgse Boys deed wat hoop bezorgen bij IJsselmeervogels, maar met een man minder kwam Rijnsburg geen moment in de problemen. Uiteindelijk wist het de score zelfs uit te breiden en gingen de gasten met een 0-3 overwinning terug naar de Bollenstreek.


Teleurstelling bij Steven Sánchez Angulo in de heenwedstrijd

Na de winterstop heeft Rijnsburg enkel verloren van koploper AFC. Verder wist Rijnsburgse Boys uit een spectaculair duel met Quick Boys een punt te halen (3-3), won het van OFC en ook van directe concurrent De Treffers.

Voor IJsselmeervogels ziet het er zoals bekend minder rooskleurig uit. Verliezen van AFC, De Treffers en Excelsior Maassluis en daarna ook tegen TEC. Het is duidelijk dat het anders moet en enkele spelers waren na het duel met TEC kritisch op wat er op het veld te zien was. Het is te hopen dat deze energie aanstaande zaterdag ook in het veld wordt omgezet in onverzettelijkheid en strijden voor elke meter.

Naast de nieuwe trainer kan de wedstrijd tegen Rijnsburg ook het debuut van Santiago Ramirez Montoya betekenen. De Colombiaanse aanwinst maakte op trainingen een goede indruk en werd door de TC beloond met een verbintenis tot het einde van het seizoen. Doelpunten vallen niet als rijpe appelen van de boom dit seizoen dus het is uitkijken naar de prestaties van de Colombiaanse aanvaller.

IJsselmeervogels zal het moeten doen zonder Bradley Martis die na zijn rode kaart tegen TEC geschorst is.

Als scheidsrechter van dienst heeft de KNVB Shona Shukrula aangesteld als scheidsrechter. Ze wordt geassisteerd door de heren Murat Kucukerbir en Daniel Vloedgraven. Vierde official is de heer Killy Mandemakers.

De wedstrijd op sportpark Middelmors vangt aan om 15:00 uur. De routebeschrijving naar Rijnsburg vindt u hier. Kunt u de wedstrijd niet met eigen ogen zien kunt u deze natuurlijk ook volgen via de radio. Dit kan via 93.1 FM of de website van RTV Utrecht. Uiteraard kunt u ook via ons Twitterverslag op de hoogte blijven van de ontwikkelingen.

Alvast een fijne wedstrijd en tot zaterdag!

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

27
apr
Kingsday 3.0 Party

Kingsday 3.0 Party
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen