Nieuws

Volgen op

Daniël Beukers (AZ) Speler van de maand 

De 15-jarige Daniël Beukers is deze week door de jeugdopleiding van AZ uitgeroepen tot speler van de maand november. De Spakenburger stapte in 2018 over van IJsselmeervogels naar de jeugdopleiding van AZ en ontwikkelde zich tot nu toe tot jeugdinternational en basiskracht in AZ onder 16. 

De titel van Speler van de Maand wordt door de AZ Jeugdopleiding gegeven aan talenten die zowel op het veld als daarbuiten durven uit te blinken, honderd procent inzet tonen, goed trainen en spelen en altijd bezig zijn om zich te ontwikkelen.

Op de website van AZ staat een uitgebreid verhaal:

Luirink: 'Zelf het initiatief'

''Daniël geeft iedere training de volle honderd procent en wil alle partijvormen winnen'', vertelt trainer Gijs Luirink. ''Er gaat geen dag voorbij dat hij dit niet doet. Ook voor en na de trainingen zorgt hij ervoor dat hij zichzelf maximaal ontwikkelt. Hij neemt altijd zelf het initiatief om wedstrijdbeelden terug te kijken en is bezig met extra technische oefeningen. Daarin is hij een voorbeeld voor andere jongens in de selectie. Heel mooi om te zien.''

Stappen gezet

''Mede hierdoor heeft hij als speler stappen gezet", vervolgt Luirink over zijn pupil. "Hij is erg vooruitgegaan in zijn technische vaardigheden, het positie kiezen in zowel het aanvallen als verdedigen en het maken van keuzes in het veld. Dit toont hij wekelijks aan tijdens wedstrijden.''

Debuut

Beukers maakte vorig seizoen zijn debuut als jeugdinternational. De AZ'er begon bij Oranje Onder 15 in de basis in het met 0-2 verloren duel met Duitsland. In november behoorde Beukers tot de nationale Onder 16-selectie dat in een oefentweeluik twee keer van Hongarije won.

Huldiging

Een aantal van Beukers' voorgangers werden maandag gehuldigd in het spelershome van AZ. Gijselhart en Mats Nijman gingen uitgebreid in gesprek met Teun Koopmeiners en Pantelis Hatzidiakos, terwijl Peer Koopmeiners en Iman Griffith die middag mee trainden met de ploeg van Arne Slot.

Debutanten

Sinds het seizoen 2008-2009 wordt de titel van Speler van de Maand uitgereikt. Kolbeinn Sigthórsson was in augustus 2008 de eerste die de titel toebedeeld kreeg. Later volgden onder anderen Wesley Hoedt, Thomas Ouwejan, Owen Wijndal, Pantelis Hatzidiakos, Teun Koopmeiners, Guus Til, Myron Boadu en Calvin Stengs.

Bron: Website AZ

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen