Nieuws

Jong IJsselmeervogels verliest onnodig

Dinsdagavond speelde Jong IJsselmeervogels haar 4e wedstrijd bij Sparta Nijkerk. Jong was in dit geval erg jong, want er deden op Sergio en Geert na alleen maar O19 spelers mee.

Maar de Jonge Vogels startten brutaal en namen snel het heft in handen. Er werd snel druk gezet op de opbouw van Sparta en zij bleven vaak gewoon voetballen. Na ruim 10 minuten leed IJsselmeervogels op de middenlijn te makkelijk balverlies en in de snelle tegenstoot waarbij 2 spelers weggleden scoorde Sparta tegen de verhouding de 1-0.

Jong IJsselmeervogels bleef doorgaan met druk zetten en aanvallen en kreeg kansen en veel corners. Timo kopte net naast, Tom kwam alleen voor de keeper maar werd op de hak gelopen (geen penalty), Christos schoot een vrije trap hard in, maar de keeper redde. Sergio kreeg nog een kans uit een vrije bal op een gevaarlijke plek maar schoot net over. Na een half uur wordt het volkomen terecht gelijk een goede actie van Enzio op links met een mooie voorzet wordt door Thomas bij de 2e paal op waarde geschat.

Bijna meteen erna komt Sparta op 2-1 nadat een verdediger vrij mag opstomen en de bal breed legt waardoor deze bij de 2e paal in een kluts op Sergio's hand komt: penalty en 2-1. Damian pakt nog een goede 1-op-1 situatie en verder zijn de Vogels baas. Na een mooie steekbal van Christos kan Enzio alleen op de keeper af en hij speelt de keeper uit en schuift de 2-2 binnen.

Na rust eenzelfde beeld als in de eerste helft, alleen wordt het spel van IJsselmeervogels wel minder. Er worden meer fouten gemaakt en Sparta krijgt in de tegenstoot meer ruimte om van te profiteren. Dat doen ze dan ook en ze maken snel 3-2 nadat er in de zestien een lage voorzet wordt gemist.
IJsselmeervogels gaat weer drukken, krijgt weer corners maar Sparta blijft loeren en komt halverwege de 2e helft door een mooi uitgespeelde en afgewerkte aanval op 4-2. De wedstrijd lijkt gespeeld totdat Justin werkelijk fantastisch Sergio alleen voor de keeper zet. Hij omspeelt de keeper ook en maakt de aansluitingstreffer. De Jonge Vogels gaan alles of niets spelen en krijgen weer veel druk. Alleen Tom mist bij de 2e paal de kans op de dikverdiende gelijkmaker.

In de slotseconde een misverstand en bij een aanvallende vrije bal en Sparta profiteert en maakt het slotakkoord 5-3. Zo loopt Jong IJsselmeervogels volstrekt onnodig tegen de 2e uitnederlaag aan.