Nieuws

Volgen op

Onder 17-1 kampioen!

Afgelopen zaterdag behaalde IJsselmeervogels Onder 17-1 het kampioenschap in de Vijfde Divisie. Het team van trainer Rida Drissi versloeg in de hoofdstad SC Buitenveldert met 0-1 en was daardoor niet meer in te halen door de concurrentie. IJsselmeervogels Onder 17-1 zal vanaf het voorjaar uitkomen in de Vierde Divisie. Het mediateam ging in gesprek met de 28-jarige trainer van de kampioenen: Rida Drissi.

Hoe zou je je team omschrijven?

,,Het is een mooie, hechte groep. De jongens gaan door het vuur voor elkaar. Daarbij heeft deze groep veel voetbalkwaliteiten en ook heel veel humor. De jongens leven echt voor het voetbal en gaan er altijd vol voor. De groep is ook heel divers qua achtergronden. Ik vind het mooi om te zien dat je, ongeacht je achtergrond en cultuur, samen een hecht team kunt zijn dat heel goed presteert. Ik sta nu zo'n anderhalf jaar voor deze groep. We zijn begonnen als IJsselmeervogels Onder 16-1 en bijna met zijn allen overgestapt naar IJsselmeervogels Onder 17-1."

Hoelang ben je al trainer bij IJsselmeervogels en hoe ben je bij de club terecht gekomen?

,,Inmiddels ben ik al vier seizoenen trainer bij IJsselmeervogels. Daarvoor was al acht jaar trainer bij AFC Quick in Amersfoort en ik zocht een nieuwe uitdaging. In die tijd ben ik in contact gekomen met Steven de Harder en Peter van Diermen. Na een paar prettige gesprekken werd de overstap geregeld en dat bevalt me nog steeds goed. IJsselmeervogels is een mooie club en doordatje je op een hoger niveau speelt, zit er ook meer uitdaging in het invullen van mijn rol als trainer."

Hoe ervaar je de samenwerking binnen de jeugdopleiding?

,,De samenwerking ervaar ik als heel prettig. Ik heb een goede band met Peter van Diermen en daarbij heb ik ook veel contact en overleg met Fernando Avidago da Cunha van Onder 16-1. Binnen de Jeugdopleiding zijn de lijntjes kort en dat werkt heel prettig. We leren van elkaar en iedereen is goed bereikbaar en staat open voor een goed gesprek."

Je behaalde afgelopen seizoen het trainersdiploma UEFA B Youth heb je nog ambities om meer voetbaldiploma's te halen?

,,Ja die ambitie heb ik zeker. Maar ik wil nu nog één, twee seizoenen ervaring opdoen als trainer voor de groep en daarna de cursus UEFA A Youth gaan volgen. Op dit moment liggen mijn ambities en mijn voetbalhart bij het jeugdvoetbal. Op de langere termijn zal ik mogelijk ook de overstap maken naar de seniorenteams. IJsselmeervogels geeft mij de ruimte mijn ambities na te streven."

In het dagelijks leven werk je als Ambulant begeleider C (SKJ) bij EFM Support Team en werk je veel met jeugd. Zie je raakvlakken met je werk en het trainerschap van IJsselmeervogels Onder 17-1?

,,Die raakvlakken zijn er zeker. Mijn werkervaring neem ik mee als trainer en dat helpt mij. Dat geldt met name voor het stuk dat je met je spelers bezig bent qua gedrag en emoties. Er komt echt veel af op die jongens. Ze hebben te maken met allerlei verwachtingspatronen vanuit school en familie. Daarbij komt er ook veel digitaal op ze af en moeten ze zien om te gaan met sociale- en groepsdruk. Ik heb daar zeker oog voor en ik spreek daar ook veel over met mijn spelers. Ik zie mezelf ook wel als een begeleider van deze jongens. We praten veel met elkaar en dan gaat zeker niet alleen over voetbal. Zij vertrouwen mij, ik geef hun vertrouwen en dan ga je voor elkaar door het vuur. En dat zie je terug op het veld en ook in de resultaten die we behalen."

Welke trainer binnen IJsselmeervogels zie je als voorbeeld of leer je veel van als trainer?

,,Ik leer heel veel van Peter van Diermen. Hij is het hoofd jeugdopleidingen. Ik leer van hem dat hele kleine dingen echt een groot verschil kunnen maken. Dat gaat dan bijvoorbeeld over details in het trainerschap (hoe breng je iets over op je spelers?) maar het gaat ook over hoe details een wedstrijd beïnvloedden en hoe je met kleine aanpassingen een hele wedstrijd kunt omkeren. Dus ik leer van Peter dat op het oog kleine dingen grote impact kunnen hebben."

Welke professionele trainer(s) zie je als voorbeeld of inspireert jou?

,,Dan denk ik aan Josep (Pep) Guardiola. Ik bekijk zijn documentaires en lees zijn boeken. De manier waarop hij zijn teams laat spelen, spreekt mij enorm aan. Die man is tactisch al zoveel verder dan de andere trainers. Een andere trainer waar ik met bewondering naar kijk is Carlo Ancelotti. Hij is heel succesvol als manager van sterrenteams. Hij is een echte peoplemanager en zijn managementstijl spreekt mij zeker aan. Om de jeugd aan te kunnen spreken en goed met ze samen te kunnen werken is het belangrijk om je in te leven in hun belevingswereld en daarop in te spelen. Als trainer investeer ik daar veel tijd in. Vorig jaar zijn we al gepromoveerd en dit jaar kampioen geworden, dus die manier van werken loont."

O17 1 kampioen 1

De Kampioenen tonen de schaal!

IJsselmeervogels is trots op dit mooie team en hun technische staf. We feliciteren de spelers en technische staf van IJsselmeervogels Onder 17-1 van harte met het behaalde kampioenschap!

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

3
nov
Veilingavond

Veilingavond
Sporthal De Toekomst

Alle evenementen