Nieuws

Volgen op

Onder 23 klaar voor seizoensstart

Na een uitstekende start in het seizoen 2020/21, dat jammerlijk werd onderbroken door de coronapandemie, staat IJsselmeervogels Onder 23 in de startblokken voor weer een nieuw jaar. De ploeg van Michael Weggemans en Henk van Zoeren start aanstaande zaterdag met de competitie.

Op eigen veld wordt om 12.15 uur de strijd aangegaan met RKVV DEM Onder 23 en in de drie weken daarna volgen wedstrijden tegen regiogenoten DOVO Onder 23 (11 september 12:00 uur, uit), DVS ’33 Onder 23 (18 september 12:15 uur, thuis) en Roda ’46 Onder 23 (25 september, 12:15 uur, uit).

In deze competitie met acht teams zal dit najaar worden gestreden voor lijfsbehoud op het hoogste Onder 23-niveau én het winterkampioenschap. In de voorjaarscompetitie wordt vervolgens gestreden om de beste O23-ploeg van het seizoen te worden. Deze kampioen promoveert - wanneer gewenst - bovendien naar de Onder 21-competitie Divisie 4, met daarin op dit moment diverse profclubs. 

onder23 justintimo
Justin Ruizendaal (l) en Timo Kozjak (r.) met de nieuwe O23-hoofdsponsor op de borst

Doelstelling voor Onder 23 is nog steeds gelijk aan de afgelopen jaren en werd in de recentste presentatiegids mooi verwoord. Frank van den Bos: “Het Onder 23-team moet echt de kweekvijver worden voor het eerste elftal en is ook qua aanzien aan het groeien, bijvoorbeeld met een eigen hoofdsponsor (Heijvis Visverwerking). Je ziet dat die spelers nu nadrukkelijk aan de deur kloppen van het eerste elftal. (…) Op die manier bieden we een ambitieus team die ook aantrekkelijk is voor talenten in de regio.”

De herintrede van een (serieus) tweede elftal verandert niets aan die doelstelling. “We willen spelers die op dit moment de stap naar Onder 23 nog niet kunnen maken toch voetballen op een serieus niveau willen voetballen. Daarnaast lopen we er ook tegenaan dat spelers ouder dan 23 jaar op dit moment geen goede plek hebben om weer wedstrijdfit te worden.”, schetste voorzitter Frank van den Bos al in de gids.

Indeling Onder 23 - Divisie 1A

  • Argon
  • 
DEM

  • DOVO

  • DVS '33 Ermelo

  • FC Lisse

  • IJsselmeervogels
  • 
Quick '20
  • 
Roda '46

Bekijk het programma van Onder 23 >>
Bekijk de selectie & staf van Onder 23 >>

Namens de gehele club wensen we Onder 23 vanaf deze plaats veel succes toe.

Terug

Deel via