Nieuws

Volgen op

Tekfaoui (FC Utrecht) tekent profcontract

Yassine Tekfaoui (18) heeft afgelopen dinsdag een handtekening gezet onder zijn eerste profcontract. De voormalige jeugdspeler van IJsselmeervogels tekende een contract bij FC Utrecht dat hem bindt tot medio 2022 met een optie van nog een extra jaar.

Tekfaoui maakte twee jaar deel uit van de jeugdopleiding van IJsselmeervogels. De Amersfoortse deed dit van 2016 tot 2018, waar hij ondanks zijn jonge leeftijd al vrij snel deel uitmaakte van IJsselmeervogels Onder-19. In zijn tweede jaar trainde de zeer behendige, technisch vaardige aanvaller mee met de A-selectie wat al vrij snel werd uitgebreid van één naar twee trainingen per week. Het leidde tot enkele oefenduels in het eerste, maar ook al vrij snel de aandacht van profclubs. Tekfaoui stapte vervolgens in de zomer van 2018 over naar de Domstedelingen. 

Peter van Diermen, hoofd jeugdopleiding zei destijds over de overstap van Tekfaoui: “Hoewel Yassine’s verblijf bij IJsselmeervogels slechts beperkt blijft tot twee seizoenen, zijn we blij dat we in die periode hebben kunnen bijdragen aan de doorontwikkeling van zijn talent. Dat hij daarmee nu een overstap heeft afgedwongen naar FC Utrecht zijn we enorm trots op en is voor ons een signaal om op deze weg door te bouwen.”

Bij de ondertekening van het huidige contract bij FC Utrecht loofde diens technisch directeur Jordy Zuidam de vaardigheden van Tekfaoui: “Hij beschikt over creativiteit en is goed in één-tegen-één-duels, waarbij hij in staat is om met zijn snelheid en techniek zijn directe tegenstander te verrassen. Dat alles koppelt Yassine aan scorend vermogen.”

Bron: Website FC Utrecht

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

27
apr
Koningsdag 3.0

Koningsdag 3.0
De Westmaat

27
apr
Kingsday 3.0 Party

Kingsday 3.0 Party
De Westmaat

9
mei
Vriendinnendag 8 en 9 mei

Vriendinnendag 8 en 9 mei
De Westmaat

Alle evenementen