Nieuws

Volgen op

Twee spelers van O17 op proef bij FC Utrecht

Aanvallers Dugary Monkou en Pascal Koelewijn gaan binnenkort op proefstage bij FC Utrecht. De voorhoedespelers van IJsselmeervogels Onder-17 hebben zich in de kijker gespeelde bij de profclub uit de provincie en gaan binnenkort op proefstage.

Dugary Monkou kwam afgelopen zomer over van Hoogland onder 17 en is daarnaast verbonden aan de I.S.R. Academy. Afgelopen week liep hij al stage in de jeugdopleiding van ADO Den Haag en nu volgt een stagetraject bij FC Utrecht.

Vlak na de uitnodiging van Dugary volgde ook de uitnodiging voor Pascal Koelewijn. De 16-jarige Spakenburgse aanvaller staat te boek als groot talent en maakte ondanks zijn jonge leeftijd in 2018 al voortijdig de overstap naar Onder-17. Ook Pascal, die al zijn hele voetballeven deel uitmaakt van onze jeugdopleiding, gaat binnenkort met vier proeftrainingen meedoen in de Domstad.  

jo17 2021 dugarymonkou jo17 2021 pascalkoelewijn
Dugary (links) en Pascal (rechts)

Ralph Hovestad, sinds dit seizoen hoofdtrainer van Onder-17, is niet verbaasd over de uitnodiging: “We hebben te maken met een talentvolle groep met diverse spelers die een stap hogerop zeker aankunnen. Pascal en Dugary hebben dit jaar ook al in wedstrijden van Onder-19 en onderlinge oefenwedstrijden laten zien toe zijn aan meer uitdaging en weerstand. De uitnodiging door FC Utrecht verbaast me dan ook geenszins en het bewijst dat het loont om in deze periode keihard aan je ontwikkeling te blijven werken, ondanks het gebrek aan competitiewedstrijden. Dat harde werken wordt voor Pascal en Dugary nu beloond.” 

We zijn trots op de uitnodiging van onze talenten Dugary en Pascal. Deze uitnodiging is voor onze jeugdopleiding een stimulans om op de ingeslagen weg verder te gaan. Onze spelers zijn veelvuldig op de radar van BVO’s en dat is voor ons hét bewijs dat we nog immer talent in de opleiding hebben en het beste uit de spelers naar boven willen halen.

Terug

Deel via
Alle evenementen

Evenementen

5
apr
Jubileumborrel Club van 100

Jubileumborrel Club van 100
Gastenontvangst

6
apr
Eemdijk uit

Eemdijk uit
Feesttent bij Kantine

12
apr
Gooische Vrouwen Bingo: Royalty Edition

Gooische Vrouwen Bingo: Royalty Edition
Kantine

25
apr
Voetbalclinic voor de jeugd

Voetbalclinic voor de jeugd
De Westmaat

Alle evenementen